Yılmaz: ''Ülkemizin ve Dünya turizminin göz bebeği olarak her zaman öğündüğümüz Kadriye, Belek ve Boğazkent Mahallelerimizin durumu içler acısı''

MHP Serik İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz, Serik'in turizm bölgeleri Kadriye, Belek ve Boğazkent ile ilgili bir basın açıklaması yaparak durumun içler acısı olduğunu söyledi. Yılmaz açıklamasında şunları ifade etti; ''Turizm merkezlerimize esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, yönetim kurulu üyelerimizle yapmış olduğumuz ziyarette, Mahallelerimizdeki esnaflarımıza ait işyerlerinin önlerinde bulunan sokaklardaki yolların kilit taşların ve mermerlerin ara ara kırılmış olduğunu, saat 11.00 olmasına rağmen sokaklarda çöp torbalarının toplanmadığını mahallelerimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler açısından ilçemiz adına hoş bir görüntü olmadığını gördük.

Ayrıca turizm mahallelerimizde bulunan parklarımızda da içler acısı bir durum söz konusu. Belek istikametinden Belek Beach Park istikametine doğru giderken, yolun sol tarafında bulunan parkın aydınlatma direkleri ve yer altı kablolarına varıncaya kadar söküldüğü, dışarıda bırakıldığı, park içerisinde bulunan çeşmenin bile suyunun kesik olduğu, vatandaşın kullanımına sunulan oturma çadırlarının oturulamaz halde olduğu, kısaca parklarımız tamamen virane haldedir.

Kadriye, Belek ve Boğazkent Mahallelerimizde bulunan spor aletleri ve çocuk parkları küflenmiş ve çürümüş olduğundan dolayı kullanılamaz durumdadır.

Esnaflarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde ise esnaflarımız şunları söylediler; 'Bize haliniz nedir diye soran yok. Seçim öncesinde sık sık bizleri ziyaret eden sayın başkan bizleri ziyaret etmekten aciz. Ziyaret etmeye gelse de bu sokaklarda dolaşmaktan utanırdı. Bizler kendi imkanlarımızla işyerlerimizin önündeki yolları yapmaya çalışıyoruz. Turizm sezonunun başlamasına az bir zaman kaldı. Eğer bizlere sosyal belediyecilik yönünde sahip çıkan olmazsa, cadde yollarımız acil olarak yapılmaz ,sokak aydınlatmaları onarılmazsa, parklarımız hızlı bir şekilde yenilenmez ve çekici bir hale getirilmezse; turizmden gerekli payı alamayız. Bu durumda Ülke ekonomimize zarar verecek'

Kadriye, Belek ve Boğazkent Mahallelerimizde turistik amaçlı gelip buralardan gayrimenkul alıp sürekli ikamet etmekte olan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımız yaşadıkları mahallelerde kış ayı olmasına rağmen sivri sinek ile mücadele etmektedirler. Site önlerinde oluşan yapay göller hem kendileri için hem de çocuklar için tehlike arz etmektedir. Oluşan bu yapay göllerin çoğunluğunun belediyeye ait park alanlarında olması dikkat çekicidir. Bu bölgelerde bir an evvel hafriyat çalışması yapılarak ıslah edilmesi ve yeşil alan olarak kazandırılması gerekmektedir. Yol kenarlarına dökülen molozlar görüntü kirliliğine sebebiyet vermektedir. Bu molozların dökülmesine belediye tarafından izin verilmemesi mahallelerimizin güzelliğine en önemlisi de ilçemizin çehresinin değişmesine neden olacaktır.

Ayrıca turizm mahalleleri arasında vatandaşlarımız ulaşımda zorluk çekmektedir. Özel aracı olmayan bir kişinin turizm merkezlerinden bir değerine gitmek istemesi durumunda aktarmalı olarak gidebilmektedirler. Bu bölgelerde sürekli ikamet edenler işlerine giderken zorluk çekmektedirler.

Şu anda Serik merkezimizde bile kış aylarında olmamıza rağmen sivrisinek ile mücadele etmekteyiz. Siz Belediye Başkanı seçildikten sonra sivrisinekle mücadele için çok geç kalındığı, şimdiye kadar ilaçlamaya başlanması gerektiğinden bahsetmiştiniz. 2014 yaz aylarında sivrisineğin çok olmasını buna başlamıştınız.

Sayın Başkan, turizm merkezlerimizde, esnafımız ve halkımız için ne zaman hizmet etmeye başlayacaksınız? Sayın Başkan, Serik Halkının sinek çilesi nedir ? Bu çile daha önce bitirilmişken sizinle beraber tekrar göreve mi başladılar? İnşallah 2015 yılı ve sonrasında Serik' imiz sineksiz yıllar geçirir. Turizm merkezlerimizde ticaret amacıyla kullanılmamak kaydıyla, sadece halkın yararlana bileceği alanların oluşturulması maksadıyla, Ormandan alınarak belediye bünyesine dahil olan yerleri İnşallah birilerinin emrine tahsis etmezsiniz.''




Editör: Haber Merkezi