ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası arenada hem kendisini hem de Türkiye'ye temsil edecek minder ve yağlı güreş sporcularını taşeron ihalesiyle aldı.

Güreş branşında faaliyetlerini sürdüren lisanslı güreşçilerin, uluslararası spor organizasyonlarında ülkemizi, ulusal olarak da Antalya ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleri, ilimizdeki üst düzey başarılara sahip güreşçilerin gelişimlerini ve başarılarını devam ettirmek, ata sporumuz olan güreşi özendirmek ve güreşin kaybettiği itibarı yeniden kazandırmak için lisanslı güreşçilerin istihdam edilmesi amacıyla 5 Ocak'ta ihale gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihale de, personelin nitelikleri de detaylı olarak yer aldı.

Buna göre taşeron şirket üzerinden Büyükşehir'e alınacak güreşçilerin 18 yaş ve üstü minder veya yağlı güreş branşlarında lisanslı, dereceleri ve ulusal- uluslararası güreşlerde başarıları olan sporcular olması gerektiği belirtildi. Bu 12 sporcunun 2'sinin başpehlivan, başaltı büyük kategorisinde, 3'ünün başaltı büyük orta, 2'sinin 17- 20 yaş kategorisini ifade eden büyük orta küçük ve orta boy büyük statüsünde ve 5'inin ise yağlı güreşlerdeki 4'üncü boy ve yıldız minder kategorisinde olması istendi.

Büyükşehir Belediyesi'nde bu çerçevede yapılan ihaleyi Hanoğlu ve Zigana ortak girişimi aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 461 bin 413 TL yaklaşık maliyet belirlediği ihalede sözleşme 453 bin 254 TL'den imzalandı. Büyükşehir'in taşeron güreşçileri 19 Ocak'tan 31 Aralık gününe kadar Büyükşehir için er meydanında ve minderde ter dökecekler.

 

Editör: Haber Merkezi