ANTALYA'da 3 yıldır kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden İdris Uysal'ın imdadına, 29 yıllık eşi Ümmühan Uysal yetişti. Ümmühan Uysal, "Ona doğum günü ve Sevgililer Günü'nde canımı, böbreğimi vererek en anlamlı hediyeyi vermek istedim" dedi.

Böbrek yetmezliği nedeniyle 3 yıldır diyalize giren emekli işçi 51 yaşındaki İdris Uysal'a, tek çarenin nakil olduğu söylendi. Bunun üzerine eşi 48 yaşındaki Ümmühan Uysal verici olmak istedi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan testlerde, dokuların uyumlu olduğu görülünce nakle karar verildi. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Yard. Doç. Dr. Halil Erbiş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla Ümmühan Uysal'ın böbreği, eşine nakledildi.

 

İKİ MUTLULUĞU BİRDEN YAŞADI

Eşinin böbreğiyle yaşama tutunan İdris Uysal, hem doğum günü, hem de Sevgililer Günü hediyesi aldığını söyledi. İdris Uysal, "3 yıldır genetik kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. Aynı zamanda diyalize giriyordum. Eşim bana hediye olarak böbreğini vererek, hayata bağladı. 12 Şubat doğum günüm. Aynı zamanda 14 Şubat Sevgililer Günü, ikisini birden kutladık. Eşim bana hayat verdi, can verdi, teşekkür ediyorum" dedi.

 

HERKES ORGAN BAĞIŞINDA BULUNSUN

İnsanların ne olursa olsun organ bağışında bulunması gerektiğini aktaran İdris Uysal, "Herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Organ bağışı deyince sadece böbrek akla gelmemeli. Ne olursa olsun insanların organ bağışına duyarlı olması lazım" diye konuştu. 15 gündür çok heyecanlı olduğunu belirten İdris Uysal, "Neler yaşadığımı anlatamam. Sevinç, üzüntü, hüsran ne olur ne olmaz diye. Ama şu an çok mutluyum" dedi.

 

ÜÇ YIL ACI VE ÜZÜNTÜ YAŞADIK

Eşinin 3 yıldır böbrek hastası olduğunu dile getiren Ümmühan Uysal ise, "3 yıldır acılar içinde tedavi gören eşimin durumuna çok üzülüyordum. Ona doğum günü ve Sevgililer Günü'nde canımı, böbreğimi vererek en anlamlı hediyeyi vermek istedim. 3 çocuğumuz var, onlar da babaları iyileşeceği için çok mutlu. Babalarının halini görünce üzülüyorlardı. Hepsi şu an sevinçten uçuyor. Allah herkese bu sevinci yaşatsın. Herkese mutluluk versin" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi