BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, evlerinde ziyaret edilen ekonomik yoksunluk içindeki engelli, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların ücretsiz muayene ve diş tedavilerinin yanı sıra, hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler sunuyor. Öz bakımları yapılan hastaların evleri temizleniyor, alışverişleri yapılıyor, faturaları ödeniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 2005 yılında başlatılan evde bakım hizmeti, 10 yıldır zor durumdaki vatandaşların destekçisi olmaya devam ediyor. Halen 2 bin 732 vatandaşın faydalandığı sosyal projede yaşlı ve engellilerin bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Doktor ve hemşireler tarafından peryodik olarak ziyaret edilen hastalar muayene edilerek, kişisel bakımları yapılıyor. Tıbbi malzeme desteği sağlanan hastalara tansiyon takibi, idrar sondası uygulaması, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan ve idrar alma, pansuman gibi işlemler uygulanıyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalar için ilgili bölümden randevu alınıyor. Ambulans desteği verilen hasta, hastanede daimi olarak bulunan bir ekip tarafından karşılanarak, işlemlerde kendisine yardımcı olunuyor.

Belediyenin yaşlı bakım elemanları, bu hizmetlerin yanı sıra, yaşlı ve engellilerin öz bakımlarını, tırnak kesimini, yemeklerini, ev temizliklerini ve alışverişlerini yapıyor. Aynı zamanda elektrik ve su faturalarını yatırmalarına yardımcı oluyor. Evlerinde sıhhi tesisat sorunu varsa görevli teknik eleman tamiratını yapıyor. İhtiyaç sahibi hastalara alt bezi ve havalı yatak yardımı veriliyor. Evde sağlık hizmetleri kapsamında doktor kontrolünün yanı sıra, diş tedavisi de yapılıyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına giden diş hekimi dolgu, diş çekimi, diş taşı temizleme gibi işlemleri yapıyor.

Evde bakımı gerçekleştirilen hastaların tüm bakım ve tedavileri ücretsiz karşılanıyor. Evde bakım hizmeti ekibinde 2 doktor, 8 hemşire, 10 hasta bakım elemanı, 1 teknik eleman, hastane personeli ve şoför olmak üzere 35 kişi görev alıyor.

Editör: Haber Merkezi