Karacan; ''Bu ülkenin kurucu unsuru olan Cumhuriyet Halk Partisi, hem ilçemizde hem de ülkemizde bu yanlışların üzerine gidecek tek siyasi partidir ve örgütümüz tüm dinamikleri ile Haziran seçimlerine hazırlanmaktadır ve seçimden zafer ile çıkacaktır.''

Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan yazılı basın açıklaması yaparak iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Karacan açıklamasında şunları söyledi; ''Ülkemizde 2002 yılından itibaren iktidar da bulunan AKP iktidarı zamanındaki değişimler hakkında ve ülkemizin şu andaki durumunu hakkında şahsım ve partim adına kaygı duyuyorum. İktidara geldikleri andan itibaren cumhuriyet'in tüm değerleri ile zaman içinde büyük bir sinsilikle oynamaya başlayan AKP zihniyeti, yolsuzluk, adaletsizlik, batağa batmış bir iç ve dış politika ile ülkeyi çıkmaz bir yola sokmuştur. Bu ülke de limanlardan, Tekel'e, Telekom'dan daha birçok kuruluş sözde özelleştirilerek aslında peşkeş çekilmiştir. Türk ekonomisine yön veren bankaların %62 si yabancı sermayenin elindedir, böyle bir ülke,böyle pamuk ipliğine bağlı bir ekonomi olabilir mi? Bugün bu ülkede memur,işçi, çiftçi ve emeklinin yaşama şartları 2002 yılından önceye göre çok daha kötüdür. Ayrıca iş yapmaya çalışan küçük ve orta ölçekli esnafın durumu da içler acısıdır.

Ülkede sürekli eğitim sistemi ile oynanmaya çalışılmaktadır, eğitim sistemi bir deneme tahtası haline getirilmiş,sınavlarda her yıl bir skandal, her sene değişen sistem,4+4+4 gibi saçma sapan bir sistem, politik amaçlar için kapatılmaya çalışan dershaneler ve daha sayabileceğimiz bir sürü affedilmez hata...son günlerde sürekli suçladıkları paralel yapıyı bu ülkede kim yarattı? Bunları sorgulamak gerekir.

AKP iktidarı ve hükümetlerinin kabullenemediği gerçeklerden birisi de, laikliktir, hatta zaman zaman CHP'yi bu konuda ağır bir şekilde eleştirmektedirler. Eleştirileri Cumhuriyet Halk Partisi'nin niye bu kadar laiklik ilkesine sahip çıkmasıdır. Fakat çevremize bakarlar ise, çevremizde ki tüm ülkelerde insanların dini tercihleri sebebi ile öldürüldüğü, dışlandığı bir coğrafya da, eğer ülkemizde insanlar birbirlerine saygı ile bakıyor ve yaşıyor ise, bunun tek sebebi Atatürk'ün bu ülkeye armağanı olarak gördüğümüz laiklik ilkesidir. Atatürk'ü zaman zaman unutturmaya çalışsalar da,bu coğrafya da Mustafa Kemaller asla yenilmez.

İç politika da ise, beceriksizlik ve ihanetler ile doludur. Ülkenin bir bölümünde şehit haberi gelmiyor diye övünen zihniyete şunu sormak istiyorum, boşalttığın bir bölgede, askerin ve polisin pasifsize olduğu bir bölgede şehit haberi gelmesi mümkün mü?  Oslo'da yapılan pazarlıkların sonuçlarını bugün ülkemizde tüm çıplaklığı ile görüyoruz. Taksim Gezi eylemlerinde gaddar olan zihniyet, Güneydoğu'da pusmuş bir durumdadır. Ülkenin gençlerine karşı korkunç bir faşizm uygulayan zihniyet, Güneydoğuda ise her şeyi görmezden gelmektedir, ülkenin acı gerçeği budur. Güneydoğuda PKK, yol keserek kimlik kontrolü yapmakta,vergi toplamakta,askerlik şubesi açmakta ve karakol açmak için devlet PKK ile pazarlık yapmaktadır. AKP İlçe Başkanı ve yönetimine sormak istiyorum, hiç mi rahatsızlık duymuyorsunuz? Yoksa sizlerin bunlardan haberiniz yok mu? Yarın tabana indiğiniz zaman, bu konular sorulduğu zaman ne cevap vereceksiniz?

Dış politika ise trajikomik bir hale gelmiştir, yapılan şovenist dış politika ile bölgede şamar oğlanı olmuş bir Türkiye haline geldik. 'Sabrımızı denemeyin, 3 saatte Şam'a varırız' gibi gerçekten uzak ,yalancı pehlivanlık ile bugün ülkemiz komik duruma düşmüştür bölgede caydırıcı ve ciddi bir güç olan ülkemizin prestij yerle bir olmuştur bunun nedenleri açıktır AKP zihniyetidir. En son Süleyman Şah Türbesi olayı konusunda hükümetin açıklamaları, ileride komedi filmlerine konu olacak cinstendir. Bu milletin beyni ve aklı ile alay etmek kimsenin haddi değildir. Sözde operasyon konusundaki, YPG ve PYD'den destek alınması ise kuruluş savaşında tüm emperyalist güçlere diz çöktürmüş bir ülkeye yapılabilecek en büyük haksızlıktır.

Tüm vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen her şeyi sorgulayalım bu ülke bunları hak etmiyor, bu ülke bizim ve sahip çıkalım. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yanlışların karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin kurucu unsuru olan Cumhuriyet Halk Partisi, hem ilçemizde hem de ülkemizde bu yanlışların üzerine gidecek tek siyasi partidir ve örgütümüz tüm dinamikleri ile Haziran seçimlerine hazırlanmaktadır ve seçimden zafer ile çıkacaktır.''

Editör: Haber Merkezi