Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan tadilatlar sonucunda yenilenmiş okul binalarına kavuşarak kendi okullarında eğitime başladılar.

Okula Aile Birlik Başkanı Mustafa Şahin okul ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yaptı ve şunları söyledi; ''Okulumuzun güçlendirme ihtiyacı doğrultusunda 2007 yılından günümüze kadar devam eden uzun uğraşların nihayet başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Yaklaşık altı aylık bir ayrılıktan sonra öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yenilenmiş olan okullarına kavuştular.

Süreci kısaca özetleyecek olursak; 2007 yılında okul idaresinin ve okul aile birliği yönetiminin gayretli çalışmaları neticesinde deprem dayanıklılık testleri gerçekleştirilmiştir. Uzun süren yazışmalar neticesinde okulun yıkılarak aynı alana yenisinin yapılması yönünde karar alınmıştır. Ancak arsanın 2-B arazisi olması nedeni ile yeni bina yapımının imkansız olduğu sonucuna varılmıştır. Güçlendirme çalışması kapsamında okulun yenilenmesine karar verilmiştir. 2011 yılında 500.00 TL ödenek tahsis edilmiş olup gönderilen bu ödenek ile güçlendirme çalışmalarının sonuçlandırılması istenmiştir. Ancak yapılan araştırmalarda güçlendirme çalışmaları için bu ödeneğin yetersiz olduğu sonucuna varılmıştır.

2013 yılında Okul Müdürü Mehmet Aktaş, Müdür Başyardımcısı Hulusi Karataş, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Şahin ve o günün Ak Parti Serik İlçe Başkanı (Şimdi Serik Belediye Başkan Yardımcısı ) Ragıp Okudan ile birlikte bir dosya hazırlamak sureti ile durumu Ak Parti Antalya Milletvekili Sn Gökçen Özdoğan Enç hanımefendiye arz etmişlerdir. Sn Milletvekilimizin talimatları doğrultusunda Bakanlıktan 1.000.000 ( Bir milyon ) TL daha ek ödenek çıkartılmış ve toplam ödenek tutarı 1.500.000 TL'ye ulaşmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile Okulun güçlendirme çalışmaları ve bir katlı ek atölye yapım işi haziran ayında başlatılmıştır.

Yapılacak olan ek atölyenin okulun ihtiyacını tam olarak karşılayamayacağını düşünen okul idaresi atölyenin 2. Katının yapım maliyetlerini karşılaması için bir hayırsever arayışı içerisine girmiştir. Hayırsever arayışı çerçevesinde, daha önce de ilçemizde çok çeşitli hayırların yapılmasında vesile olmuş olan Sn. Av. Lütfiye Erdem hanımefendiye ulaşılmıştır. Av. Lütfiye hanım bu güne kadar olduğu gibi hayır konusunda bundan sonra da çaba sarf etmekten büyük bir memnuniyet duyacağını ifade etmiştir. Av. Lütfiye Erdem hanımefendi durumu hayırsever iş adamı Talip Kahraman'a aktarmıştır. Daha önce Serik Devlet Hastanesine radyoloji cihazları alımında da katkı sağlamış olan hayır sever iş adamı rahmetli Talip KAHRAMAN adına oğulları Talip ve İdris KAHRAMAN ve ailesi, Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ek atölye binasının 2. Katının yapım maliyetini karşılama talebimizi memnuniyetle kabul edebileceklerini belirtmiştir. Atölye binasının 2. Katının yapım işi ile ilgili olarak İlçe Kaymakamımız Sn Erol Rüstemoğlu'nun huzurunda, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve hayırsever iş adamımız tarafından protokol imzalanmıştır.

Okul inşaat sürecinde her zaman yanımızda olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Halim İzgi'ye, Okulunun kapılarını bize açıp 4 ay misafir eden Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Sn Kemal Yıldırım ve personeline sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

22 derslikle 75 personelle, 1074 öğrenciye ikili eğitimle hizmet vermekte olan okulumuz, yapılan güçlendirme çalışmaları ve hayata geçirilen Talip Kahraman Ek Atölye binası ile 35 dersliğe çıkartılarak ilçemizin en çok dersliğe sahip okulu olarak tekli eğitimle öğrencilere hizmet vermektedir. Güçlendirme ve ek atölye yapım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Sn Gökçen Özdoğan Enç hanımefendiye, Bakanlık ve İl Milli Eğitim Yetkililerine, İlçe Kaymakamımız Sn Erol Rüstemoğlu'na, çevre düzenlemesi konusunda yardım ve desteklerini esirgemeyen Serik Belediye Başkanı Sn. Prof Dr. Ramazan Çalık'a, Belediye Bşk. Yardımcısı Sn Ragıp OKUDAN'A, Belediye Bşk. Yardımcısı Sn Bünyamin Okudan'a, Yeni yapılan ek atölye binasının 2. Katının tamamını yaptıran hayırsever iş adamı Sn Talip ve İdris Kahraman'a, atölye binasının 2. Katının gerçekleşmesinde çok büyük katkıları olan hayırsever Av. Sn Lütfiye Erdem'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Halim İzgi'ye, Okul Müdürümüz Sn Mehmet Aktaş'a, Müdür Başyardımcımız Sn Hulusi Karataş'a, okulumuz idarecilerine, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese okul aile birliğimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.''

 

 

Editör: Haber Merkezi