AKTİF Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Gökçe, eğitimin iyi organize edilememesi nedeniyle Özgecan'ları şiddete kurban, Fırat'ları da karanlık güçlerin tezgahlarına feda ettiklerini söyledi.

İki yıl önce kurulan ve kısa sürede şubeleşen Aktif Eğitimciler Sendikası, 23'üncü şubesini Antalya'da açtı. Muratpaşa İlçesi Şarampol Caddesi üzerindeki Karadeniz İş Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya Şubesi'nin açılışına sendikanın Genel Başkanı Osman Gökçe de katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Şube Başkanı Erdoğan Polat, sendikacılığa farklı bir bakış getireceklerini söyleyerek, "Bizler hiçbir siyasi, ideolojik yapının sözcüsü, temsilcisi olmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sendikacılığa yeni bir ses, soluk olmak için varız" dedi.

 

'GENÇLER ÇETELERİN KUCAĞINA ATILIYOR'

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Gökçe, devlet olarak, millet olarak eğitimi iyi organize edememenin bedelini ödediklerini söyledi. Gökçe, "Eğitim çok iyi organize edilemediği için Özgecan'ları şiddete kurban verdik. Ülkemizin yarınlarını yok etmek isteyen karanlık güçlerin tezgahlarında Fırat'larımızı kurban etmek zorunda kalıyoruz. Eğitimi çok iyi organize edemediğimiz için uyuşturucunun pençesinde her gün onlarca gencimizin heba olmasına neden oluyoruz. Gençlerimiz birileri tarafından kandırılarak dağa kaldırılırken, başkaları tarafından çetelerin kucağında yokluğa mahkum edilmektedirler" diye konuştu.

 

'ÖĞRENCİLERİ YOKLUĞA MAHKUM EDİYORUZ'

Genel Başkan Osman Gökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı gençlerimizi, eğitim faaliyetlerini organizedeki beceriksizliğimiz yüzünden yokluğa, hiçliğe mahkum ediyoruz. Bu konuda çözümün mimarı olması gerekenlerin yaptığı hiç güzel çalışma yok mu? Haklarını yemeyelim var. Ancak çözüm adına atılan tüm adımların da kalp rahatsızlığı yüzünden acı çeken insanın yüzüne makyaj yaparak iyileştirmeye çalışılması kadar, sığ, basit ve yüzeysel müdahaleler, yüzeysel çözümler olduğunu da biliyoruz."

 

ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN SAYISI AZ DEĞİL

Üniversite sınav sistemini gerekli kılan sebepleri ortadan kaldırmadıkça başarıya ulaşılamayacağını hatırlatan Osman Gökçe, konuşmasını şöyle tamamladı:"Bu sistemin adına OKS deseniz ne olur, SBS deseniz ne olur, TEOG deseniz ne olur, LGS, YGS, ÖSS, ÖYS deseniz ne olur? İsimleri değiştirmekle dertlerin çözümünü sağlamak mümkün müdür? Hazreti Ali Efendimizin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözünü bu millet içerisinde bilmeyeniniz yoktur. Ancak, bir harf öğretene 40 yıl kölesi olma sözünü canı gönülden benimseyen millet içerisinde şiddete maruz kalan, öğrencisi tarafından bıçaklanan, yoldan geçenlerin saldırısına maruz kalarak hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizin sayısı hiç de az değildir."

Tören kurdele açılışının ardından yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi