Serik İlçe Spor Güvenlik Kurulu, spor müsabakaları ile ilgili bir dizi karar aldı.

Serik İlçe Spor Güvenlik Kurulunca alınan kararlar şöyle ifade edildi; ''Spor müsabakalarının yapıldığı kapalı mekânlar veya açık alanlar (salon veya statlar dâhil), bu yerlerin yakınında her türlü silah, kesici, delici alet, ses bombası, sis bombası veya maytap gibi patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeler ile taş, metal gibi fırlatılabilecek sert cisim veya ağzı kapalı pet veya diğer su şişeleri ile tehlike arz edebilecek diğer maddeler, alkollü içecekler sokulmaması, taşınmaması veya bu maddelere hiçbir şekilde izin verilmemesine.

Hiç kimse müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında müsabaka yerinde, yakın çevresinde, yolda, meydanda, cadde veya benzeri yerlerde ferdi veya toplu olarak söz veya hareketleri ile aşağılayıcı veya tahrik edici küfür, kötü söz veya çirkin tezahüratta bulunmayacak veya buna liderlik etmeyecektir.
Açıkça anlaşılabilecek şekilde alkollü veya keyif verici madde kullananlar müsabaka alanına giremeyecektir. Görevli olmayan hiçbir kimse saha içerisine ve müsabakanın yapıldığı alana giremeyecektir.

Spor ahlakına aykırı tahrik edici, aşağılayıcı, birlik ve bütünlüğümüzü zedeleyici veya mahiyette benzeri afiş ve pankartları müsabaka alanı, yakın çevresi veya başka bir yere asamayacaktır.


Yukarıda belirtilen maddelerdeki tedbirlere uymayan sorumlular hakkında 6222 sayılı sporda şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda belirtilen TCK'nın ilgili maddeleri gereğince hakkında yasal işlem yapılacaktır.''

 


Editör: Haber Merkezi