ANTALYA Tabip Odası eski Başkanı, genel cerrahi uzmanı Hüseyin Can Ertürk, Akseki'de CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Can Ertürk'ün CHP ilçe binasında düzenlediği basın toplantısına aday adayları Alpertunga Nuri Çimen, Oya Çalık Başeğmez ve partililer katıldı. Türkiye'nin yaygın işsizlik, artan sosyal sorunlar ve yolsuzluklar görüntüsünü yansıtan bir ülke konumuna getirildiğini söyleyen Can Ertürk, "Halkımızın büyük çoğunluğunun gelir düzeyi açlık sınırındadır. İşsizlik halkımızın mesleği haline geldi. Topraklarımız verimli ve bereketli. Ülkemiz doğal kaynaklar açısından da çok zengin. Ancak devletin eli tüm bu alanlardan çekilmiş, tüm işletmeler yandaş taşeronlara peşkeş çekilmiştir. Vatandaş sadece vergi vermekle mükellef edilmiştir" dedi.

Ülkenin zenginliklerini halka eşit paylaştırmak istediklerini aktaran Can Ertürk, "Son 15 yıldır bütün Cumhuriyet değerlerimiz yok edilmeye ve milli değerlerimiz özellikle yabancı güçlerin istemiyle yıkılmaya çalışılmıştır. Eğitim, sağlık, yargı, doğa ve doğal kaynaklarımız ülke yararına olmaksızın talan edilmiştir. Ancak unuttukları bir şey vardır ki yüce Türk milleti Atatürk devrim ve ilkelerine sonsuza kadar bağlı kalacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı, ülkemizi, Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllardaki gibi tam bağımsız, özgür, tüm insanlarının iyi eğitim görecek, sanat ve sosyal yaşamı dünya standartlarının üzerine çıkmış hale getirecektir" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi