Serik Belek turizm merkezindeki taksi esnafı, korsan taksicilik faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çözüm bulunmasını istedi.

Belek turizm merkezindeki Kadriye Mahallesi'nde bulunan Kadriye Merkez Taksiciler Kooperatifi, turizm sezonuna 'merhaba' dedi. Sezon öncesi toplantıda bir araya gelen taksi esnafı Kooperatif Başkanı Abdullah Kocabıyık ile sorunlarını konuştu. Başkan Kocabıyık, Kadriye'de 174 taksi esnafının bulunduğunu belirtirken, bölgede ise 465 taksi esnafının faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bölgede son 5 yıldır süre gelen en büyük sorunlarının özellikle otellerin turistleri kendi imkanlarıyla mağazalara götürmeleri olduğunu vurgulayan Başkan Kocabıyık, "Bu da korsan taksicilik oluyor, bizim ekmeğimizi çalıyorlar. Her yıl sezon öncesi bu konuda toplantılar yapılıyor. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETÜYAB) ve Serik Belediyesi bizlere 'tamam, sorunu çözeceğiz' diyor ama çözülmüyor. Bizlere bu konuda yalnızca jandarma yardımcı oluyor" dedi.

Yetkililerden korsan taksicilik ve araç kiralamalara karşı önlem alınmasını isteyen Başkan Kocabıyık, "Bizleri yok sayarlarsa biz de 465 taksici olarak gerekirse yine eylem yaparız. Bizler eylemden yana değil, çözümden yanayız" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi