SERİK Belediyesi'nin Mart ayı meclis oturumunda SİN-KAR şirketi yine gündeme geldi. Geçen aylarda yoğun tartışmalara yol açan SİN-KAR'ın sermaye artışına ilişkin gündem maddesi komisyona sevk edildi.

Serik Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısı belediye toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın yönettiği oturumda, 7 madde görüşüldü. Mecliste, belediyeye şartsız bağışlanan taşıtların devir işlemlerinin yapılabilmesi için Başkan Ramazan Çalık'a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Geçen ayki meclis toplantısında gündemden çıkarılan ve üzerinde yoğun tartışmaların yaşandığı belediyeye ait SİN-KAR şirketinin sermaye artışı talebi yeniden gündeme geldi. Konu, Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilirken, CHP'li meclis üyesi Faik Çıtak, "SİN-KAR şirketinin sermaye artışı daha önceki mecliste gündeme gelmişti. Şimdi tekrar meclisi hiçe sayarak tekrar gündeme gelmesini kınıyorum. Daha önceki mecliste ret veren Ak Partili üye arkadaşlar şimdi ne yapacak? O zaman hayır veren arkadaşlar bunun vebalini ödeyemezler" dedi.

Hafta sonu oynanan Serik Belediyespor- Gazipaşa maçıyla ilgili de eleştirilerde bulunan Faik Çıtak, "Maçın devre arasında görünen tablo çok ayıp. Ak Parti'nin yöneticileri, milletvekilleri ve aday adayları sahanın ortasındaydı. Sporu siyasete malzeme yapmayalım. Bu yapılanı kınıyorum" diye konuştu.

Ak Partili meclis üyesi Ömer Gürler ise Belediye Başkanı Ramazan Çalık'a yönelik olarak, "Meclis toplantısı 23 dakikada sona erdi. Burada bazı maddeleri tartışalım. Bütün belediye meclis üyeleri alınacak. Kararlar da sizin yanınızda madem, SİN-KAR'ın sermaye artışı olacak, bunu meclis üyelerine siz anlatınız. Geçen toplantıda ben ret oyu vermiştim. Çünkü siz o toplantıda yoktunuz. Gelseydiniz bu sorun çözülürdü. Kurulan komisyon kararını almadınız. Şimdi burada SİN-KAR'ın komisyon kararını grup başkanlarına veriyorum. Hep ben uyarıyorum, sonra kötü adam oluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından meclis oturumu sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi