ANTALYA Barosu, taş ve mermer ocaklarının faaliyetinin tamamlandığı alanların öylece bırakılıp gidilmesine karşı tüm belediyelere uyarı yazısı gönderdi, rehabilitenin belediyelerin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

Antalya'da birçok doğal ve ormanlık alan, taş ve mermer ocakları tarafından tahrip ediliyor. Bu ocakların sahibi firmaların faaliyetini tamamladıktan sonra alanı rehabilite etmeden öylece bırakıp gitmesi nedeniyle Antalya Barosu harekete geçti. Taş ocakları nedeniyle bozulan orman alanlarının rehabilite edilmesine dair tüm belediye başkanlıklarına, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı imzalı yazı gönderildi.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerine gönderilen yazıda Baro Başkanı Bacanlı, Antalya'daki taş ocaklarının ormanlara verdiği tahribat ve zararların malum olduğuna dikkat çekti. Bacanlı, belediyelere şu uyarıda bulundu:"6831 sayılı Orman Kanunu'ndaki 'Madencilik faaliyetlerinin sona ermesi neticesinde idareye teslim edilen veya terk edilen doğal yapısı bozulmuş orman alanları rehabilite edilir. Rehabilite maksadı ile bu alanların orman yetiştirilmek üzere inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıkları ile doldurularak ağaçlandırmaya hazır hale getirilmesi için büyükşehir mücavir alanlarında büyükşehir belediyelerine, diğer yerlerde ise il ve ilçe belediyelerine bedeli karşılığında izin verilebilir' hükmü uyarınca, belediyelerin tahrip edilen alanlarda rehabilite çalışması başlatmaları gerekmektedir. Bu nedenle belediyeniz sınırları içinde bulunan doğal yapısı bozulan alanların, orman idaresi ile işbirliği içerisinde inşaat, yıkıntı ve hafriyat artıkları ile doldurularak ağaçlandırılmalarının sağlanması hususunda gereğini bilgilerinize sunarım."

 

Editör: Haber Merkezi