ANTALYA'da 96 isim CHP'den milletvekili adayı olmak için başvuru yaptı. Mevcut vekillerden Arif Bulut ve Osman Kaptan başvuruda bulunmadı. Listede 17 kadın aday adayı yer alırken, CHP eski Lideri Deniz Baykal, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın ve eski İl Başkanı Devrim Kök, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş aday olabilmek için 29 Mart Pazar günü yapılacak ön seçimde yarışacak.

CHP'de milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi pazar günü sona erdi. Antalya'da 96 isim 29 Mart'ta yapılacak önseçimde milletvekili adayı olabilmek için başvuruda bulundu. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekilleri Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Mustafa Akaydın ve eski il başkanları Devrim Kök, Cavit Arı, Ömer Melli, Özer Ülken, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş gibi isimler parti üyelerinin oylarıyla belirlenecek milletvekili listelerinde seçilebilir sırada olmak için mücadele edecek.

Antalya'da CHP'nin aday adayları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda bir araya geldi. Uysal'ın davetine 69 milletvekili aday adayı katıldı. Tüm aday adayları belediyenin özel kalemince aranıp davet edilirken, CHP eski Lideri Baykal'ı Başkan Uysal bizzat telefonla arayarak davet etti. Ancak Baykal, önceden belirlenmiş programı nedeniyle davete katılmadı. Kahvaltıda Uysal, belediye olarak yaptıkları çalışmaları aktardı, projelerini anlattı. Uysal, "23 noktada yaklaşık 55 bin metrekarelik park-yeşil alan çalışmasını tamamladık. 9 noktada toplam 43 bin 585 metrekarelik semt spor sahası, park, yeşil alan çalışmamız sürüyor" dedi.

Cumartesi günü kurulan Sosyete Pazarı'nda üç haftadır devam yer kavgasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Uysal, "Mücadelemiz devam edecek" dedi. Amaçlarının Antalya'da belli standartlarda bir pazar kültürünü yerleştirmek olduğunu anlatan Uysal, "Hak sahipleri belirlenmiş, yerleri ayrılmış, tezgahlar arasında hamile kadınların, bebek arabalı ailelerin rahatça gezebileceği, hatta içinde kreşi olan, müzik yayını da yapılan bir pazar çok mu zor?" diye konuştu.

Uysal, her ne kadar Muratpaşa Belediyesi'ni partili milletvekili aday adaylarına anlatmaya çalışsa da masalarda 'derin siyaset' vardı. Lara Balıkevi'nde kahvaltıya erken gelen aday adayları kendi masalarını yaptı. Başkan Uysal'a en yakın masa eski İl Başkanı Devrim Kök'ün bulunduğu masaydı. Masada Kök'ün yanı sıra eski Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, eski Muratpaşa ilçe yöneticisi Serap Yılmaz, eski Kepez ilçe başkanı Alican Deveci, eski il yöneticisi Nuri Cengiz vardı. Kahvaltıda eski il başkanları Cavit Arı, Ömer Melli, Figen Çalıkuşu ve Sevindik Gizli'nin oturduğu masada yer aldı. Mustafa Akaydın ise eski il yöneticisi Tansev Pilavcı, eski Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Fırat Budak'la birlikte oturdu. CHP'nin kontenjan adayı Çetin Osman Budak da kahvaltıya katılan isimler arasındaydı.

 

Editör: Haber Merkezi