Belek bu yıl ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'li G20 zirvesine, NATO üyesi 28 ülkenin dışişleri bakanlarının biraya geleceği zirveye ev sahipliği yapacak. 2015'te Antalya sadece dünya siyasetinin değil, sayısız yeni gelişmelerin tartışılacağı uluslararası tıp kongrelerinin, bilim konferansları ve spor organizasyonlarının merkezi olacak.

Antalya, 2015'te siyasetten enerji sektörüne, tıptan bilimin farklı dallarına, spordan eğitime ve madencilik sektörüne kadar Türkiye ve dünyanın kritik gündem maddelerinin konuşulduğu zirve, kongre ve toplantıların merkezi olacak. 2015'te Antalya'nın ev sahipliğinde gerçekleyecek en büyük organizasyon, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülke ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşan G20 Zirvesi olacak.

Dönem başkanlığını Türkiye'nin üstlendiği, Kasım ayında yapılması beklenen zirvede, İngiltere, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, ABD devlet başkanları, maliye bakanları ve merkez bankası başkanları Antalya'da ağırlanacak. ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Başbakanı Manuel Valls ve ülkesinde ekonomik krizle uğraşan Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin, dünya ekonomisinin geleceğini Belek'te değerlendirecek.

 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU FARKLI

NATO üyesi 28 ülkenin dışişleri bakanlarının biraraya geleceği NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ise Mayıs ayı içinde Antalya'da düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond gibi isimler Belek'te olacak.

 

MADENCİLİK ANTALYA'DA TARTIŞILACAK

Türkiye, 2014 yılında Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madeninde 301, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden faciasında ise 18 madencisini kaybederken TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından her iki yılda bir düzenlenen Türkiye 24. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi Antalya'da gerçekleştirilecek. 14- 17 Nisan tarihleri arasındaki kongre, WOW Kremlin Palace ve Topkapı Palace Otel'de toplanacak.

 

ENERJİ EKONOMİSİNİN ZİRVESİ

Enerji ekonomisi alanında çalışan akademisyen ve profesyonelleri bir çatı altında toplayan, 100'ün üzerinde ülkede yerel temsilciliği ve 4 bin 500'den fazla üyesiyle enerji ekonomisi alanındaki en köklü birlik Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE), 2015 yılındaki uluslararası konferansını Belek'te toplayacak. 38'inci IAEE Uluslararası Konferansı 25- 27 Mayıs tarihlerinde, Enerji Ekonomisi Derneği işbirliğiyle Gloria Golf Resort'ta yapılacak.

 

TIP KONGRELERİNİN TEK ADRESİ

Yeni yılda sayısız tıp kongresine ev sahipliği yapacak Antalya, 25- 29 Mart tarihleri arasında Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği'nce iki yılda bir düzenlenen Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nin 17'ncisine ev sahipliği yapılacak. Kongre Belek'te Maritim Pine Beach Resort Otel'de gerçekleşecek. 3 bin 900 üyesiyle Türkiye'nin en geniş göğüs hastalıkları ailesi olan Türk Toraks Derneği'nin 'Çok ses tek nefes' sloganıyla toplayacağı 18'inci kongre de Antalya'da olacak. 1- 5 Nisan tarihleri arasındaki kongre yine Belek'te Titanic Deluxe Otel'de gerçekleştirilecek.

 

NÜKLEER BİLİMİN ZİRVESİ

Plazma ve nükleer bilimlerin en önemli buluşması Uluslararası Plazma Bilim Konferansı ICOPS, 2015 yılı konferansını Antalya'da toplayacak. Bu yıl 42'ncisi düzenlenen konferans 24- 28 Mayıs tarihleri arasında Cornelia Diamond Otel'de gerçekleştirilecek. Alanındaki en önemli kongrenin düzenleme komitesinin başkanlığını, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Öksüz yapıyor.

 

SPOR ORGANİZASYONLARI

Dünyanın 4 bin noktasında futbol takımlarının devre arası kampları için tercih ettiği, dünyanın prestijli golf turnuvalarına ev sahipliği yapan Antalya, bu yıl içinde sıradışı bir spor organizasyonunun da merkezi olacak. 70'i aşkın ülkeden 2 binden fazla sporcunun katıldığı insanlığın ve dayanıklılığın sınırlarının aşıldığı triatlon yarışı Ironman 70.3, 25 Ekim'de Serik - Belek'te gerçekleşecek. 'Tarihin parçası ol' konseptiyle sporun kültürle buluşacağı yarışın parkuru, tarihi Aspendos Tiyatrosu, Köprülü Kanyon ve Gloria Golf sahasının çevresinden geçecek. Dev organizasyonun ana üssü ise Belek'te 50 milyon doları aşkın yatırımla hayata geçirilen Gloria Sports Arena olacak.

 

 

Editör: Haber Merkezi