Serik'teki Sivil Toplum Kuruluşlarını oluşturan sendika, dernek, oda vb. kurumlar acaba Milletvekili aday adaylarında ne bekliyor?

7 Haziran 2014 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Serik'te de çeşitli partilerden aday adayları çıktı. Serik kökenli aday adayları diğer rakipleri gibi Serik ve Antalya genelinde yoğun bir çalışma ile kendilerini tanıtmaya ve listelerde yer bulmaya çalışıyorlar. Bu çalışmalar bir müddet daha yoğunlaşarak devam edecek. Elbette Milletvekili aday adayları Serik için de çeşitli konularda düşünce ve projeler taşıyor olabilirler. Burada önemli olan Serik'in Sivil Toplum Kuruluşlarını oluşturan sendika, dernek, oda vb. kurumlar Serik'te yaşayanlar adına acaba Milletvekili aday adaylarında ne bekliyor? STK'ların aday adaylarında talepleri nelerdir?

Acaba Serik'teki Sivil Toplum Kuruluşları adaylar ve partilerle tek tek görüşerek taleplerini ve varsa projelerini sunsalar Serik'in eğitim, sosyal, kültürel, bilimsel, ekonomik, sağlık ve sportif alanlarındaki gelişimine katkıda bulunamazlar mı? Bizce ilk olarak Serik'teki STK'lar bir araya gelerek asgari müştereklerde birleştikleri talep ve projeler bir rapor haline getirerek siyasi parti temsilcilerine ve adaylara sunabilirler. Bu yöntem daha güçlü bir ses getirir ve dikkate alınır. Bu gerçekleşmese bile yine Sivil Toplum Kuruluşları ayrı ayrı aday adaylarında Serik'te yaşayanlar vatandaşlar ve Serik için talep ve öneride bulunabilirler.

Bu tür çalışmalar eminiz ki ilçenin önünü açacak ve geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurabilecektir.

 

Editör: Haber Merkezi