Kaş İlçesi'nde Kalkan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği kurucu üyelerinden ve aktif gönüllülerinden İngiliz 57 yaşındaki Nick Osborne, Memorial Antalya Hastanesi'nde yapılan başarılı ameliyatla yemek borusundaki tümörden kurtuldu.

Yemek borusu kanseri teşhisiyle zor günler yaşayan Nick Osborne'u tedave eden doktorlar, kemoterapi ya da radyoterapiyle tümörün küçültülmesini önerdi. Nick ve Sandra Osborne çifti ise bu öneriyi kabul etmedi. Osborne çifti son olarak Memorial Antalya Hastanesi'ne geldi. Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvuran çift, şimdilerde Nick Osborne'un başarılı geçen ameliyatının mutluluğunu yaşıyor.

 

YENİ BİR YEMEK BORUSU YARATILDI

Prof. Dr. Alihan Gürkan, en tehlikeli kanserlerden biri olduğunu söylediği yemek borusu kanserinin Nick Osborne'da yemek borusundan midesine kadar dikey olarak inen bir tümör olarak kendini gösterdiğini anlattı. Yapılan cerrahi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürkan "8 santimetre uzunluğundaki tümörün üstündeki alandan 10 santimetre daha kestik, mideden 5 santimetre keserek bunları birleştirdik. Nick için tümörsüz yeni bir yemek borusu yarattık. Bu operasyonda hem göğüs hem de karın boşluğunu açtık. Göğüs boşluğundan 61 lenf nodunu temizledik" dedi.

 

ÖZEL CERRAHİ MÜDAHALE

Çıkartılan lenf nodlarına kanserin sıçramamış olduğu müjdesini veren Prof. Dr. Gürkan, yemek borusu kanser ameliyatlarının ulaşım açısından zor ameliyatlar olduğunu söyledi. "Bu ameliyatlarda göğüs boşluğu ve karın boşluğuna giriyorsunuz. Büyük damarlar üzerinde çalışıyorsunuz. Bu operasyonlar 2 boşluğun açılması, akciğer gibi yaşamsal organların bir süreliğine devre dışı kalması gibi özel durumlar içerir. Bu nedenle bu tür ameliyatlarda sadece cerrahinin değil, cerrahiyle birlikte yoğun bakım ve anestezi bölümlerinin de deneyimli ve etkin olması gerekir. Bizim hastanemizde böyle bir ekibin varlığı, ameliyatın başarılı sonuçlanmasını sağladı" ifadelerini kullandı.

Hastalık nedeniyle kısa bir süre ara verdikleri Kalkan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği çatısı altındaki faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyen Nick- Sandra Osborne, "Kalkan'da yaşayan sokak hayvanlarının, sağlıklı, mutlu ve insan komşularıyla uyumlu bir hayat yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi