Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 52 kişilik öğrenci grubu Serik'te çalışmalarını tamamladı.

Öğrencilerle birlikte Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in danışmanlığını yapan Mimar Feridun Uyar'da katıldığı bir çalıştay düzenlendi.  Çalıştayda, Serik'in yerleşilebilir alanları nereler? Mevcut merkez hangi kavram üzerine kurulu? Gelecekte Serik hangi yöne doğru genişleyebilir? Hızlı trenin Serik'ten geçmesi Serik'i nasıl etkileyebilir? EXPO 2016'nın Aksu'da yapılmasıyla Serik'e nasıl insan çekilebilir? Ya da ilçe iş gücünü nasıl değiştirebilir? Yamaç Paraşütçülüğü Serik'te yapılabilir mi? gibi planlar üzerine konuşuldu.

Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Topçu yönetiminde Selçuk Üniversitesi Şehir ve bölge planlama bölümü 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 52 kişilik öğrenci gurubu Serik'e gelerek ilçenin şehirleşme planları ile ilgili çalışmalara yaptılar. Öğrenciler planlama stüdyosu 4 dersi kapsamında Serik'e ilişkin öncelikle kenti tanımaya yönelik saha çalışmaları yapacak, sonrasında ise farklı 1/25.000, 1/5000, 1/1000, 1/500 ölçeklerde plan kararları üretecekler.

23-28 Mart tarihleri arasında ilçe genelinde çalışan öğrenciler çalışmalarını tamamlayarak geri döndüler.

 

 

Editör: Haber Merkezi