Serik Kazım Karabekir Anaokulu'nun Bahçesinde Pofuduk Tavşanlar Sınıfı Öğrencileri pazarcı oldu.

Serik Kazım Karabekir Anaokulu'nun Bahçesinde kurulan pazarda, köy peynirinden, salçasına; yumurtasından, zeytinine; reçelinden, turşusuna; bazlamasından, mantısına kadar türlü türlü köy ürünlerini içeren tezgâhlarda öğrencilerin pazarcılık deneyimi yaşadılar.

Öğrenciler, öğretmenleri Şerife Oğan rehberliğinde, ürünlerini velilere satmak için kıyasıya çaba sarf ettiler. Konsepte uygun olarak köylü kıyafetleri giyinerek ürünlerini bitiren küçük pazarcılar, alın teriyle kazandıklarını ailelerine gösterirken oldukça mutluydular. Hem öğrenciler için güzel bir deneyim hem de veliler içinde farklı bir tecrübe yaşandı.  Daha 5 yaşındayken yetişkin görevini üstlenen miniklerin eğlenceli pazar sloganları da duyulmaya değerdi.  

Okul yetkilileri ise konu ile ilgili olarak; ''Daha öncede okul bahçesinde kurulan market, turşucu, mısırcı ve manav gibi etkinliklerimizle çocuklarımızın; girişimcilik ruhlarını ön plana çıkararak sosyalleşmeleri, sorumluluk kazanmaları, ifade becerilerinin gelişmesi ve hafızadan basit toplama-çıkarma yapabilmeleri hedeflenmiştir. Ayrıca çocuklarımıza öz güven duygusu kazandırılmaya çalışılmıştır.'' şeklinde konuştular.


 

Editör: Haber Merkezi