İBRADI Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İbradı Kardelen Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

İbradı Kardelen Festivali kapsamında 27- 29 Mart tarihlerinde ilçe merkeziyle Sülek Yaylası'nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu yıl ilk kez sanatla halkın kucaklaştığı 'Kökler ve Kuşaklar Sanat Çalıştayı' da yapıldı. Yağışa rağmen büyük bir coşkuyla kutlanan Kardelen Festivali hem yöresel değerleri tanıttı hem de ilçe dışında yaşayan hemşehrileri bir araya getirdi. Festivale sivil toplum kuruluşları ve turistler de yoğun ilgi gösterdi.

'Torosların İncisi İbradı' fotoğraf sergisi açılışıyla başlayan Kardelen Festivali'nde ünlü yazar Yaşar Kemal anısına anma programı düzenlendi. Türkiye P.E.N. Yazarlar Derneği ikinci Başkanı İbrahim Özcan, Yaşar Kemal'in Türk ve dünya edebiyatındaki önemini anlattı, Halil İbrahim Özcan ile Ertan Mısırlı da kitaplarını imzaladı. Fotoğraf sanatçıları Ali Balkı, Neslihan Yazıcılar e Özkan Samioğlu ise fotoğraf sunumu yaptı.

Katılımcılar festivalin ikinci gününde ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Sülek Yaylası'na giderek kardelenleri ve nadir bulunan tıbbi ve aromatik bitkileri inceledi. Yeşilçam'ın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törende de sinema sanatçısı Devlet Devrim'e plaket verildi.

Stilist Nebahat Çağıl'ın tasarladığı 'Kardelen' kostümünün sergilediği festivale katılan sanatçılar halkla birlikte resimden ebruya pek çok sanat dalında çalışmalar yaptı. Mahalli sanatçılar Hüseyin Dere, Sami Demircioğlu, Gülay Diri ayrı ayrı verdikleri konserlerle halkı coştururken, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Milletvekili Osman Kaptan ve beraberindekilerle İbradı'ya gelerek festival etkinliklerine katıldı.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, geleneksel festivallere farklı bir boyut kazandırdıklarına dikkati çekerek, "Eylül ayında düzenlediğimiz Altınbeşik Üzüm Turizm ve Kültür Festivali'ni Uluslararası Turizm Kültür Sanat Çalıştayı (ARTOROS) ile taçlandırmıştık. ARTOROS'da sanat İbradı sokaklarına taşmıştı. Geleneksel Kardelen Festivali'nde düzenlediğimiz 'Kökler ve Kuşaklar Sanat Çalıştayı' da festivale farklı bir boyut kattı. Kültür ve sanat aktiviteleriyle iç içe girmiş bir festivali halkımıza sunduk. Bu tür etkinlikler aracılığıyla ilçemizin tarihi, doğal ve turistik değerlerini tüm dünyaya tanıtacağız" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi