ANTALYALI işadamı Adnan Selekler, 31 yıl önce amcası Abdülmacit Selekler'in kurucu üye olduğu Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'nün (ATİK) başkanlık koltuğuna oturdu. Kulüp tarihinin en genç başkanı olan 42 yaşındaki Selekler, amcasının emaneti olarak gördüğü kulüpte hedeflerini anlattı.

ATİK'te başkanlık görevine seçilen Adnan Selekler, yeni dönemde, sosyal sorumluluk projelerine önem vereceğini vurguladı. ATİK'in kurucu üyesi Abdülmacit Selekler'in yeğeni Adnan Selekler amcasının emaneti olarak gördüğü kulüpte başarı çıtasını yükseltmeyi hedefliyor. 20 yıldır kulüp üyesi olan Adnan Selekler, son 2 dönemdir kulübün yönetiminde görev yapıyor. Başkan olmasının en çok amcasını sevindirdiğini söyleyen Adnan Selekler, "Görevim amcam için sürpriz olmadı. Amcam, en azından ikinci kuşak Selekler isminin de böylece kulüple anılmasının mutluluğunu yaşadı" dedi.

 

ÜYELER KULÜBÜN PATRONU

Kulübün yapısını, ruhunu bildiğini anlatan Başkan Selekler, şunları söyledi:"Sadece bilmediğim tek şey kulübün nasıl işletildiğiydi. Dışardan bakıldığı zaman kolay yönetilir gibi görünüyor. Ama aslında öyle değil. Buranın 900 patronu var. Yani üyelerin hepsi buranın patronu. Burayı bir anonim şirket gibi düşünürseniz, 900 hissedarı var. Bugün yönetim kurulu üyesi ile normal üye arasındaki tek fark iki senede bir yapılan seçim. Herkes burada başkan olabilir. Burada 900 kişiyi temsil ediyorsunuz. Bu sayı aileleriyle birlikte 2 bin 800 kişiyi buluyor. Biz 900 üye diyoruz ama bu kulüpten yararlanan 3 bin civarında birey var. Tesisin fiziki anlamda sıkıntıları vardı. Kısa sürede bunların yenilenmesi gerekiyordu. Bunları yaptık."

 

FARKLI ORGANİZASYONLARIN EV SAHİBİ

ATİK'in sosyete kulübü olmadığına dikkati çeken Başkan Selekler, kulüpte gerçekleştirilen organizasyonları anlattı. Kulübe üyelerin haricinde her bireyin girebildiğine değinen Seleklek, kulüpte dernek, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşların etkinliklerinin yapıldığını, yaz okulları olmak üzere her dönem sportif faaliyetler düzenlendiğini, restoranında özel akşam yemekleri organize edildiğini aktardı.

 

GELECEĞE SPORCU YETİŞTİRİYOR

Geleceğe sporcu yetiştiren ATİK-SEM'in kulüp üzerinde kambur olduğu yönündeki söylentilerin kendisini ilgilendirmediğini belirten Adnan Selekler, şöyle konuştu:"ATİK-SEM bu kulüp var olduğu sürece devam edecek. ATİK'in kuruluş amacı tenisi yaymak ve sporcu yetiştirmek. Dolayısıyla ATİK-SEM, ATİK'in kuruluş amacına hizmet eden bir kurum. Biz oraya harcadığımız parayı spora yatırım gözüyle bakıyoruz. Biz oraya senede 150-200 bin liraya yakın para harcıyoruz. Bu parada da hiç gözümüz yok. Daha çok harcayalım, daha çok çocuğa hizmet verelim diye düşünüyoruz. Verdiğimiz eğitim üst düzeyde eğitim olduğu için harcıyoruz. Biz o kortları kiraya versek, paralı maçlar oynatsak aksine kazanırız. Ama bizim böyle bir düşüncemiz yok."

Editör: Haber Merkezi