AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Organ Nakil Enstitüsü'ne gelen doktorlar, organ naklinde yeni yöntemleri ve incelikleri Van ve Diyarbakır'da uygulayacak.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Burak Veli Ülger ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı İskan Çallı, organ naklinin inceliklerini öğrenmek ve böbrek cerrahisi sertifikasına sahip olmak için AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde bir yıl eğitim görecek. Türkiye'de organ naklinde yüzden fazla merkez olduğunu ancak kamuda en iyi Akdeniz Üniversitesi olduğu için Antalya'yı tercih ettiğini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İskan Çallı, "Kurumsal marka olduğu için Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nü tercih ettim" dedi. Diyarbakır'da böbrek ile karaciğer nakli yapmak için eğitime geldiğini söyleyen Yard. Doç. Dr. Ülger, "Akdeniz Üniversitesi'nde uzun yıllardır organ nakli yapıldığı için eğitimin her aşaması mevcut. Hasta hazırlama, ameliyat aşaması, klinik takip, eski hastaları takip her aşamayı buradaki doktorlar birebir yaşıyorlar. Organ nakli uzun yıllardan beri yapıldığı ve bu alanda Türkiye'de öğrenebileceğim tek kamusal marka olduğu için burayı tercih ettim" diye konuştu.

Organ nakli enstitüsünün müdürü Doç. Dr. İbrahim Ali Osmanoğlu eğitim alan doktorların kendilerini tercih etmeleri nedeniyle memnun olduklarını söyledi. Çallı ve Ülger'in güneydoğu ve doğu bölgelerinde birçok hayatı kurtaracağını belirten Doç. Dr. Osmanoğlu, "Organ naklinde çalışan kamudaki tek hastaneyiz. Bu alanda markayız. Aramıza yeni hekimlerin gelmesi ve onların ülkemizin ihtiyaç bulunan diğer bölgelerinde hizmet vermesi bizi sevindiriyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi