Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek Gebiz ve Akçapınar Mahallelerinde 20 Nisan Pazartesi günü iki ayrı konferans verdi. Böylece Kutlu Doğum Haftası programları tamamlanmış oldu.

Konferanslardan ilki saat 17.00 de Gebiz Meydanında yapıldı. Programa Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek, Serik Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, çevre Din Görevlisi İmam-Hatip ve Kur'an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sunumunu Gebiz Merkez Cami İmam-Hatibi Eyüp Üçüncü'nün yaptığı programda Şatırlı Akmezar Camii İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç Kur'an-ı Kerim okudu. Açış konuşmasını İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Bir öğrenci şiir okudu. Gökveliler Camii İmam-Hatibi Emre Mutlu ney eşliğinde, Aksaz Camii İmam-Hatibi Bekir Çalışkan bendir eşliğinde ilahiler okudular. Programa konuşmacı olarak katılan Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı konulu konuşmalarında; birlikte yaşamak adına farkındalık oluşturacak Peygamber Efendimizden ve sahabelerin hayatından örnekler anlattı. Konuşmanın ardından okunan Hatm-i Şeriflerin duasını Gebiz Merkez Camii İmam-Hatibi Eyüp Üçüncü yaptı. İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş misafir hocamız Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek'e plaket takdim etti. Program sonunda katılanlara Başkanlığımız yayınlarından kitap hediye edildi. Pide ve ayran ikramı yapıldı.

Haftanın son programı ise, saat 20.00 de Akçapınar Meydanında Akşam namazının ardından yapıldı. Akçapınar Camii İmam-Hatibi Ali Çağlayan'ın sunumunu yaptığı programda Aksaz Camii İmam-Hatibi Bekir Çalışkan Kur'anı Kerim okudu. Açılış konuşmasını ilçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Başkanlığımızın hazırladığı Sinevizyon izlendi. Öğrencilerin şiir ve ilahi okumalarının ardından Gökveliler Camii Camii imam-Hatibi Emre Mutlu ve Aksaz camii İmam-Hatibi Bekir Çalışkan ney ve bendir eşliğinde ilahiler okudular. Program konuşmacısı Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek Peygamber Efendimiz kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir toplumdan, birlikte yaşama ahlakına sahip bir toplumu 1400 sene önce oluşturmuştur dedi.

Programın sonunda katılımcılara, başkanlığımızın hazırladığı kitaplar, karanfiller ve pide ayran dağıtılmasıyla sona erdi.



Editör: Haber Merkezi