CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, partisinin seçim vaatlerinin kaynağına ilişkin soruya, "Lüks makam arabaları, yeni köşkler olmasın yeter. Milli gelirin istihdama gitmesini sağlarsınız, kaynağı bulursunuz. Ekonominin çarklarını da döndürürsünüz. Bütün hortumları kesin, adil dağıtın kaynağı bulursunuz. Kaynak biziz" diye yanıt verdi.

CHP Antalya milletvekili adayları, Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) üyeleriyle Ramada Otel'de düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi. CHP İl Başkanı Semih Esen ve milletvekili adayları Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Figen Çalıkuşu, Rafet Zeybek, İbrahim Keser, Deniz Filiz, Sultan Yeğen, Sevindik Gizli ve Nusret Bayar'ın yer aldığı toplantıda gündem CHP'nin seçim bildirgesiydi.

 

'SEÇİM BİLDİRGESİNİ YERELLEŞTİRDİK'

İl Başkanı Esen, partisinin seçim bildirgesinin ana eksenini toplumun refahını artırmanın oluşturduğunu söyledi. Esen, "Temel olarak üreten ve ürettiğini eşit şekilde bölüşen bir ülke istiyoruz. İş dünyasının sorunlarını tespit eden ve bu sorunları doğru şekilde çözme gayreti içinde olan bir partiyiz" dedi. CHP'nin seçim bildirgesini Antalya için yerelleştirdiklerini ve kentin farklı toplum kesimlerinin yaşadığı sıkıntılara cevap verebilir konumda olduklarını kaydeden Esen, "Antalya'nın neresinde ne sorun var tespit ettik ve rapor haline getirdik. Doğru çözümleri bulduk. Elimizde ve milletvekili adaylarımızda var. Çok iddialıyız. Antalya'nın sorunlarını bizden iyi bilen siyasi parti olduğunu düşünmüyoruz. Doğru sorun tespiti, doğru çözüm, doğru iletişim, eşittir Antalya'da CHP birinci parti" diye konuştu.

 

'DUVARA TOSLAMAK ÜZEREYİZ'

CHP'nin iş dünyasında siyaset sahnesine taşıdığı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski başkanı Çetin Osman Budak, partisinin ekonomi öncelikli bir programla seçimlere hazırlandığına dikkat çekti ve şunları söyledi:"Ekonomide her şey yolunda gitmiyor. Biz bunları daha önce söylerken 'Budak, muhalefet yapıyor' diyorlardı. Biz öncesinden bugünleri görüyorduk. Ekonomik olarak duvara toslamak üzereyiz. Toplumda o nedenle bildirge açıklandığı andan itibaren bir ses getirdi. Her kesimde bıçak kemiğe dayandı. O nedenle açıklanan seçim bildirgesi toplumum her kesimine dokunuyor ve destek görüyor. Demokratik yaklaşımlar da dikkatle okunmalıdır. Ekonomi, demokrasi hukuk, şu anda zafiyete uğramıştır."

İşadamları, CHP adayları buluşmasında CHP'nin vaatlerinin kaynağını sordu. O kaynağı "Biziz" diye açıklayan Budak, "Asgari ücretin üzerindeki bütün yükler kaldırılacak. Tüm vergiler kaldırılıyor. İşveren rahatlayacak. Yatırım yapabilmesi ve istihdam oluşturabilmesi sağlanacak. Emekliye iki maaş, tasarruf edersiniz çok kolay verilir. Lüks makam arabaları, yeni köşkler olmasın yeter. Milli gelirin istihdama gitmesini sağlarsınız kaynağı bulursunuz. Ekonominin çarklarını da döndürürsünüz. Bütün hortumları kesin, adil dağıtın, kaynağı bulursunuz" diye konuştu.

 

HEDEF İKTİDAR

Listenin birinci sırasında yer alan Niyazi Nefi Kara ise iktidar perspektifiyle yola çıktıklarını belirterek, "Biz muhalefet yapmayacağız. Biz iktidara gideceğiz. Muhalefet etmek isteyenler düşünsün. Hiç matematik hesaba gerek yok. Matematik halktır. Biz bunun kanıtıyız. Halka güvenmeliyiz. Biz sadece sevgi ve barışı getireceğiz. Halkın adayları olarak yola çıktık. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi