VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı İnci Özdil, "Hakkari'de opera ve bale gibi sanatsal faaliyetler olsaydı, oradaki vatandaşlarımızın elleri silah değil, keman tutacaktı. Biz sanatımızla insanın iç dünyasını değiştirebiliriz" dedi.

Seçim bölgesi Antalya'da çalışmalarını sürdüren Vatan Partisi Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı ve ve Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı'nı ziyaret etti. Vakıf yönetim kurulu tarafından karşılanan İnci Özdil, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

KONSERVATUARLAR HEDEF ALINMIŞ

Sanat kurumlarına destek vermenin önemine değinen İnci Özdil, "Sanat kurumlarına ambargo konulmuş durumda. Meclistekiler bile birbirlerini dinlemiyor. Çünkü müzik dinledikleri yok. Müzik yapmak ne demek bilmiyorlar. Senfoni, opera ve bale gibi sanatçı yetiştiren konservatuarlar mevcut hükümet tarafından hedef alınmış durumda. YÖK, 'İlkeler' diye bir kararname yayınladı. O kararname ile konservatuarların yüksek lisansları ellerinden alınıyor. Hakkari'de opera ve bale gibi sanatsal faaliyetler olsaydı, oradaki vatandaşlarımızın elleri silah değil, keman tutacaktı. Biz sanatımızla insanın iç dünyasını değiştirebiliriz. Oradaki çocuklara taş atmak yerine müzik yapmanın ne kadar güzel olduğunu anlatabilmeliyiz" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi