Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) tarafından kurulması için 8 yıldır yoğun çalışmaların yapıldığı Antalya AKEV Üniversitesi resmen kuruldu.

31.03.2015 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edildikten sonra imzalanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilen Antalya AKEV Üniversitesi kuruluş kanunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazetede yayınlandı. Kanunun Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte Antalya AKEV Üniversitesi kuruluş süreci maratonu tamamlanmış oldu.

Kararın Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte birçok tebrik telefonu ve mesajı alan AKEV Koleji Genel Müdürü Selahattin Çiçek; ''AKEV, Anaokulundan Üniversiteye eğitim modelini oluşturmak, bilime, insanlığa hizmet etmek sevdasıyla yola çıkmıştı. Antalya AKEV Üniversitesi bizim hayalimiz, rüyamızdı. Bu güzel haberi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde almış olmak sevincimizi kat kat artırdı. Yardımlarını esirmeyen, taşın altına elini uzatan tüm gönüldaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık daha çok çalışıp ilimize ve ülkemize, bilime ve insanlığa daha çok katkı sağlayacağız.'' sözleriyle yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi