Karacan; ''Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyet ile aynı yaşta olan partimizin genel başkanımızı itibarsızlaştırmaya çalışması haddini bilmemektir. Cumhuriyet Halk Partisi ise, hadsize haddini bildirecek kadar güçlü bir iradeye sahiptir.''

CHP Serik İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan yazılı bir basın açıklaması yaparak bir belediye personelinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medyada üzerinde yaptığı paylaşımla saygısızlık ettiğini belirterek basın önünde özür dilemesini istedi. Karacan açıklamasında şunları söyledi; ''Bir süre önce, zannedersem Ocak ayı başlarında belediye personeli, Fen İşleri Müdürü Bülent Zerenay, partimizin genel başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hiç te hoş olmayan bir karikatürü kendisine ait sosyal medya hesabından yayınlamıştır.

Bu yayından sonra, belediye meclis üyelerimiz sert tepki göstererek, ismi geçen şahsın partimizden özür dilemelerini istemelerine rağmen, bu konu hep geçiştirilmiş ve unutturulmaya çalıştırılmıştır. Daha sonra belediye başkanı Sn. Ramazan Çalık ve Başkan Yardımcısı Sn. Yusuf Kaya'nın CHP İlçe Binası ziyareti sırasında bu konuyu gündeme getirmeme rağmen, yine unutturulmaya çalışılmış, hatta Sn.Yusuf Kaya söz konusu şahıs hakkında bir yaptırım uygulayacaklarını bizzat bana ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza söylemelerine rağmen, henüz bir yaptırım uygulanmamış olduğunu görmekteyiz. Bu konudaki rahatsızlığımızı AKP ilçe başkanı Sn. Hasan Kozan'a söylememe rağmen, Sn. ilçe başkanı da yuvarlak kelimeler ile olayı geçiştirmeye çalışmıştır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partili insanlarız, tüm siyasi düşüncelere, siyasi liderlere saygılıyız. Ancak aynı saygıyı, diğer siyasi partilerden de bekliyoruz, saygı olmadığı takdirde, mücadeleden de asla çekinmez ve sonuna kadar mücadelemizi yaparız, bizler devrimci gelenekten gelen bir partinin üyeleriyiz.

Doğruluğu, dürüstlüğü, beyefendiliği ile Türkiye'ye mal olmuş, tüm Dünya'nın saygınlığını kazanmış genel başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile sosyal medya yolu ile itibarsızlaştırmaya çalışmak kimsenin haddi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, genel başkanına sahip çıkacak irade ve güce sahiptir bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Buradan, Sn. Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ı, Sn. Yusuf Kaya'yı ve Sn. Hasan Kozan'ı göreve davet ediyorum. Bu şahsın derhal basın önünde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve genel başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemeye davet ediyorum. Biz bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sonuç olarak siyaset yapmak herkesin hakkı olmak ile beraber, 657'ye tabi olan bir memurun Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyet ile aynı yaşta olan partimizin genel başkanımızı itibarsızlaştırmaya çalışması haddini bilmemektir. Cumhuriyet Halk Partisi ise, hadsize haddini bildirecek kadar güçlü bir iradeye sahiptir.''

 

Editör: Haber Merkezi