AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO), Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Manavgat Aşçılar Derneği işbirliğinde Manavgat 3'üncü Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması yapıldı.

AÜ Manavgat MYO bahçesinde gerçekleştirilen yarışmaya Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Suntur, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar ve davetliler katıldı. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen yarışmada 5 kategoriden 44 yarışmacı mücadele etti. Yarışmacılar, Türk mutfağı, susamlı yemekler, sebze oymacılığı ve dekorasyon, bayat ekmekten yapılan ürünlerle yöresel yemekler dalında yaptıkları ürünleri jüri üyesinin beğenisine sundu.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat susamının marka olması yolunda önemli adımlar atıldığını belirterek, MATSO tarafından coğrafi işaretinin alınması konusundaki çalışmalara dikkati çekti.

AÜ Manavgat MYO Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert de Manavgat susamının tanıtımı için her yıl susam ürünleri yarışması düzenlediklerini hatırlattı. Manavgat susamının coğrafi işaretinin alınması için başvurunun yapıldığını ve sürecin devam ettiğini kaydeden Sert, "Bu süreçte Manavgat MYO her yıl susamın tanıtımı için 'Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması' düzenliyor. Bu yılki yarışmamız, önceki yıllara göre daha kapsamlı oldu" dedi.

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, bu yıl susamlı yemek yarışmasının daha zengin görsel ve tatlarla düzenlediğini anlattı.

Yarışma sonunda protokol üyeleri tarafından yarışmanın jüri üyelerine teşekkür belgesi, dereceye girenlere ise ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi