AK Parti'nin milletvekili aday tanıtım toplantıları dün Gazipaşa, Alanya, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde de yapıldı.

Toplantılara, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer ve diğer milletvekili adayları katıldı. İlk toplantı Gazipaşa'da belediye kültür merkezinde yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Lütfi Elvan, "7 Haziran'a kadar çok çalışacağız. Ev ev dolaşacağız. Ben Gazipaşa'nın bir çocuğuyum, bir ayağım burada olacak ve sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerden destek bekliyoruz. Geceli gündüzlü çalışacağız" dedi.

 

'HAVALİMANINA HER TÜRLÜ UÇAK İNECEK'

Gazipaşa Havalimanı'nı tüm dünyaya açtıklarını anlatan Elvan, "Bu pistin uzunluğu 'tüm uçakların inmesine elverişli değil' dedik ve pisti uzatmaya başladık. Önümüzdeki günlerde bitiriyoruz. Her türlü uçak Gazipaşa Havalimanı'na inebilecek. Gazipaşa'da bir yat limanı bir de balıkçı barınağı çalışmaları devam ediyor. Bunların yakın takipçisi olacağız. Hem yat limanımızı hem de balıkçı barınağımızı tamamlayacağız. Gazipaşa'nın denizden daha çok istifa etmesi gerekiyor. Bunu biz sağlayacağız. Eksikleri biliyoruz. Bunları gidereceğiz" diye konuştu.

 

İKİNCİ DURAK ALANYA

Lütfi Elvan'ın konuşmasının ardından milletvekili adayları sahneye davet edilerek tanıtıldı. Milletvekili adaylarının ikinci durağı ise Alanya oldu. Alanya Belediyesi düğün salonundaki toplantıda konuşan Lütfi Elvan, "12- 13 yıllık süreçte çok meşakkatli ve sıkıntılı günler geçirdik. Özellikle milli iradenin ortadan kaldırılmasına yönelik, partimize ve milletimize yönelik girişimler oldu. Ama bu süreçlerde siz dimdik ayakta durdunuz. Bize destek verdiniz. Cumhurbaşkanımıza o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiniz" şeklinde konuştu.

 

'GERÇEK MİLLİYETÇİ BİZİZ'

Gerçek milliyetçiliğin iş ve aş üretmek olduğunu kaydeden Elvan, şöyle dedi:"Öyle lafla hiçbir zaman milliyetçilik yapılmaz. 'Ben milliyetçiyim' diyerek bu ülkenin milliyetçisi olunmaz. Gerçek milliyetçi arıyorsanız, bu biziz. Gerçek sosyal demokrat diyorsanız o da bizi kardeşim. Çünkü biz her zaman halkımızın sesi olduk, onlarla bütünleştik ve kaynaştık. Milletimizin derdi neyse bizim derdimiz oldu. Biz farklı bir yaklaşım içerisinde olmadık ve olmayacağız da. Hiçbir güç milli iradenin üzerinde olamaz ve olamayacaktır."

Alanya'nın ardından Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde de aday tanıtım toplantıları yapıldı. Korkuteli'deki İsinda düğün salonunda partililere seslenen Lütfi Elvan, "Korkuteli halkı 'milletvekili yok' demesin. Ben onların Ankara'daki temsilcisiyim. Korkuteli milletvekili olmamla gurur duyuyorum. Her zaman onların emrindeyim" dedi.

 

'EN ÖNEMLİSİ ULAŞIM'

Antalya'nın hizmet beklediğini aktaran Elvan, "12- 13 yılda neler yaptığımızı sizler biliyorsunuz. Hayvancılık biraz ihmal edildi, ihmali gideriyoruz. Sulama projelerimizle göletlerin ve barajların önemini biliyoruz ancak en önemlisi ulaşım. Bu nedenledir ki Antalya- Korkuteli yolu bu yıl sonuna kadar bitecek. Elmalı- Korkuteli yolunu bölünmüş yol haline getireceğiz. Bir başkası ise Korkuteli- Bozova yolu bölünmüş yol haline gelecek. Korkuteli- Sülekler yolunun projesi bitti, kamulaştırma çalışmalarına başlıyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi