23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Valisi Muammer Türker'in makamına Hanım-Ömer Çağıran İlkokulu 4/C sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Defne Öztürk oturdu. Temsil törenine ailesiyle birlikte katılan minik vali kentteki hava ve tabela kirliliğine dikkati çekti.

Saat 08.45'deki törende Antalya Valisi Muammer Türker minik konuğunu çiçeklerle karşıladı. 23 Nisan Valisi Defne Öztürk'e annesi Aylin Öztürk, babası Harun Öztürk ile lise öğrencisi ablası İrem Öztürk ve Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay eşlik etti. Antalya Valiliği gibi şerefli bir makama layık görülmekten mutlu olduğunu belirten Öztürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce demokrasinin temelini attığı TBMM'nin kurulduğu, cumhuriyet kurulduktan sonra da bugünü çocuklara armağan ettiğini belirterek, Atatürk'ü rahmet ve minnetle andı.

 

EXPO VE G20 UYARILARI

Minik vali makamından Antalya'da bu yıl düzenlenecek G20 zirvesi ve 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016'yı hatırlatarak, bu konularda yürütülen hazırlıklara ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Emniyet Müdürünü telefonla arayıp bilgiler aldı.

 

TABELA VE HAVA KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Küçük vali başkanla görüşmesi sırasında kışın kentteki hava kirliliği ve şehrimizde büyük bir tabela kirliliği olduğunu belirterek önlenmesine yönelik çalışmaları sordu. Öztürk, emniyet müdürüyle görüşmesinde ise eşinden şiddet gören kadınlar destek olunması, gerekirse koruma tahsisi ve sığınma evlerinde barındırılmalarının sağlanmasını istedi. Öztürk, okul önlerinde ve etrafındaki kafe ve büfelere yönelik denetimlerin sıkılaştırılmasını da istedi.

Vali Muammer Türker küçük valinin performansı, olaylara yaklaşım tarzının takdire şayan olduğunu söyledi. Türker tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutladı.

 

'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ' SLOGANI

Temsil töreni ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla kutlamalar devam etti. İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kurumların çelenk sunum törenine Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, çok sayıda siyasi partili, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Tören sırasında CHP, ADD, Eğitim İş, DİSK, Cumhuriyet Kadınları Derneği, gibi kuruluşlardan kutlamalara katılanlar tarafından 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları atıldı. Çelenk sunumu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi