23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'da törenle kutlandı.

Karaalioğlu Parkı'ndaki törene Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, temsili makam koltuklarına oturan çocuklarla, çok sayıda öğrenci ve ailesi katıldı. Dün Saat 10.30'da başlayan kutlama programında çeşitli okullardan öğrenciler 'Değerler Eğitimi' kapsamında 'sevgi, barış, kardeşlik, hoşgörü, dürüstlük, yardımlaşma, saygı, çalışkanlık, özgüven, tutumluluk' gibi vurguların yapıldığı yazılar, balonlar ve Türk bayraklarıyla protokol üyelerini alanda karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay 23 Nisan'ın tarihi öneminden bahsederek, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı. Programda, daha sonra çocuklar tarafından TBMM'nin açılışı canlandırıldı. Öğrenciler 23 Nisan konulu şiirler okudu, çeşitli ülkelerden misafir edilen çocuklar yöresel halk dansları gösterisi sundu. Antalya'da eğitim gören yabancı ülke çocukları da müzik ve geleneksel çocuk oyunları gösterisiyle unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını sergiledi. Etkinlik boyunca Kazım Şanöz Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu Zeytinköy Ritim Grubu, gösterilere müzikle eşlik etti.

Konfeti ve balonlarla süslü alanda çocuklar müzik eşliğinde eğlenirken, Expo 2016 Antalya'nın maskotu 'Efe' ve 'Ece' karakterlerini canlandıran çocuklar da kutlamalara katıldı.

 


Editör: Haber Merkezi