ANTALYA'da futbolculuk hayali kurduğu gençlik yıllarında trafik kazası geçirip sağ bacağı diz altından kesilen, Ampute Futbol Süper Ligi ekiplerinden Antalya Engelliler Spor Kulübü'nde forma giyen 35 yaşındaki Turgut Altun, inşaatlarda kalıp ustalığı yaparak geçimini sağlıyor.

Turgut Altun'un sağ bacağı, 18 yıl önce motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonrası diz altından kesildi. Çocukluğunda futbolcu olma hayali kuran Altun, engelli birey olarak yaşam sevgisiyle yeniden hayata tutundu. İnşaatlarda kalıp ustalığı yaparak geçimini sağlayan Altun, futbol sevgisini de engelli olmasına rağmen halı sahada, sokak aralarında arkadaşlarıyla oynayarak sürdürdü.

 

YEŞİL SAHADA ENGEL TANIMIYOR

Arkadaşları ile oynadığı maçlarda kaleyi koruyan Altun'un yaşamı, protezini satın aldığı firma çalışanının tavsiyesiyle değişti. Arkadaşının yönlendirmesiyle Antalya Engelliler Spor Kulübü'nde profesyonel futbola başlayan Altun, 6 yıldır takımıyla Süper Lig'de mücadele ediyor. Antalya Engelliler Spor Kulübü'nde memleketi Samsun'un plakası 55 numaralı formayı giyen Altun, bu sezon tüm maçlarda sahaya çıktı. Orta sahada görev yapan Altun, başarılı futboluyla göz doldurdu. Evli ve 3 çocuk babası Altun, profesyonel futbol kariyerinin yanı sıra, inşaatlarda kalıp ustalığı yaparak geçimini sağlıyor.

 

PROTEZ BACAĞIYLA KALIP ÇAKIYOR

Futbolculuktan ayda 900 lira kazanan Turgut Altun, antrenman ve maç günleri dışında kalan zamanını inşaatlarda kalıp çakarak geçiriyor. Protez bacağıyla engel tanımayan Altun, yüksek katlı inşaatlarda zorlu mesleğini yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Hem yeşil sahada hem de inşaatta çalışırken kendini mutlu hissettiğini vurgulayan Altun, engelli bireylere da eve kapalı bir yaşamı tercih etmemeleri çağrısı yaptı.

 

"HER ENGELLİ BİREY BAŞARABİLİR"

Futbol ile birlikte sosyal yaşamının arttığına değinen Altun, ilk futbolculuk yıllarında koltuk değneğiyle koşmakta, top oynamakta çok zorlandığını anlattı. Bacağındaki protezi çıkarmak istemediği için futbolu bırakmayı da düşündüğünü dile getiren Altun, şunları söyledi:"Futbolu çok seviyordum. Amatör futbol kulübünde oynamaya başlayacağım hafta trafik kazası geçirdim. Futbolcu olmak istiyordum ama kaza sonrası hayallerim yıkıldı. Ayağım kesildikten sonra da futbola sevgim hiç bitmedi. Arkadaşlarımla halı sahada top oynuyordum. Bir tanıdığımın yönlendirmesiyle ampute futbola başladım. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve 6 yıldır Antalya Engelliler Spor Kulübü'nde forma giyiyorum. İnşaatta çalışmaktan utanmıyorum. Engelli birey olarak inşaatta çalışmak kolay değil ama ben bunu başardım. Her engelli görmeli ve bilmeli. Engelli bireyler de kendini eve kapatmamalı. Ben sahada ve inşaatta çalışırken mutluyum. İçime kapanmadım, hem sevdiğim futbolu oynuyorum hem de mesleğim kalıp ustalığını yaparak yaşıyorum."


Editör: Haber Merkezi