GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo 2016 Antalya alanının yetişmeyeceğine yönelik endişelerin hatırlatılması üzerine "Korkmayın yetişir" dedi.

Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenlenecek Expo 2016 Antalya'nın yönetim kurulu üyeleri, Aksu'da serginin düzenleneceği 1100 hektarlık alandaki inşaat ve ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeye Expo 2016 Antalya Ajansı'nın aynı zamannda yönetim kurulu başkanlığını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve diğer üyeler katıldı. Expo 2016 Antalya'nın maskotu 'Ece ve Efe' çocuk karakterlerinin karşıladığı Bakan Eker ve beraberindeki heyet alandaki inşaat çalışmalarını inceledi ve basın mensuplarına bilgi verdi.

Expo'da olmazsa olmazların gölet, kule, orman ve tepe olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, 1100 hektarlık alanda 100 dekarın ülke bahçeleri için ayrıldığını söyledi. Bakan Eker, Expo 2016 Antalya alanındaki çalışmaların yetişmeyeceğine yönelik endişelerin hatırlatılması üzerine "Korkmayın yetişir" dedi. Bakan Eker, alanda yapılacak kongre merkezinin ise Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacağını kaydetti.

 

5 BİN KİŞİLİK SAHNE

Alandaki incelemeler sırasında Expo Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de katılımcılara bilgi verdi. Ülke bahçelerinin 500 metrekareden başlayıp talebe göre 4- 5 bin metrekareye kadar olabileceğini belirten Suiçmez, toplam 7 bin kişilik kültür merkezinin büyük sahnesinin 5 bin kişilik olacağını, her türlü kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği çok geniş bir sahneye sahip olacağı ve yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Katılımcı ülkeler için açık bahçelerin yanı sıra, indoor denilen kapalı alanlarda da bahçeler oluşturulacağını belirten Suiçmez, Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Expo Göleti, Bilim Teknoloji ve Çocuk Binası, çeşitli iklimlerin olacağı sürdürülebilirlik labirenti hakkında da bilgiler verdi.

İnceleme gezisinde Bakan Eker, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında farklı bölgelerden sökülerek getirilen bir ağacın dikimi sırasında toprağını atarak, gübre ve su verdi.

Editör: Haber Merkezi