TARİHİ ve turistik güzellikleriyle öne çıkan İbradı, son 1 yıldır yapılan tanıtım ve reklam çalışmalarının ardından ziyaretçilerin daha çok ilgisini çekiyor.

Özellikle hafta sonu günübirlik turlarla gelen ziyaretçilerin tercihi olan İbradı, bisiklet ve motosikletle seyahat eden gezginlerin de ilgisini çekiyor. Tarih, restorasyon ve mimarlık öğrencilerinin de sık sık ziyaret ettiği bir yer olarak dikkati çeken İbradı'nın son ziyaretçileri Antalya Doğa Sporları ve Sanat Topluluğu (ANDOST) oldu. Otobüslerle ilçeye gelen gruplar İbradı Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde tarihi ve turistik yerleri gezdi. Tarihi Yörük Ali Konağı'nda incelemede bulunan ziyaretçiler, 1100 yaşındaki Anıt Ağaç 'Arapastık' kestanesinin hikayesini dinleyerek bol bol fotoğraf çektirdi.

İlçe merkezindeki ve Ormana Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Düğmeli Evleri de gezen konuklar bu gezinin ardından dünyanın 3'üncü Türkiye'nin ise birinci büyük yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası'nı ziyaret etti. Grup, botlarla mağaranın içine girerek binlerce yılda oluşan sarkıt ve dikitleri görme şansı buldu.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçeye olan ilginin her geçen gün artmasının sevindirici olduğunu vurgularken, "Belediyemizin yaptığı tanıtım çalışmalarıyla son aylarda ilçemize olan ilgi oldukça arttı. İbradı tarihi dokusu, yöreye özgü doğal ve kültürel güzellikleriyle Akdeniz'in incisi olacaktır. İlçemiz bölge turizminde hakkettiği seviyeye ulaşacaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi