KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteğiyle üretilen Türkiye'nin ilk yerli optik kesim cihazı ihracat için gün sayıyor.

KOSGEB'in desteklediği projeyle üretilen, dijital baskı sektöründe kullanılacak Türkiye'nin ilk optik kesim cihazı gazetecilere tanıtıldı. Lansman toplantısına KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, Açık Hava Reklamcıları Derneği (ARED) üyeleri katıldı. Plotter adlı cihazın iki yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından üretildiğini ve tamamen Türk yapımı servo motor ve optik sisteme sahip olduğunu belirten Olimpos Reklam Genel Müdürü Altuğ Çimen, "Cihaz dünya standartlarında kaliteye sahip ve bir çok ithal markanın üçte bir fiyatına. Bu cihazla dövizin dışarıya akmasına engel olup, Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.

 

KÖLN'DEKİ FUARDA TANITILACAK

Ülke içinde 6 ayda 150 satış gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Çimen, "Tesisimiz ayda 100 makine üretebilecek kapasitede. Bu kapasiteyi 500'e çıkarmayı planlıyoruz. Cihazı 3 bin 750 TL'den satışa çıkardık. Birleşik Arap Emirlikleri, Azeybaycan, İtalya gibi ülkelerden talep geldi. Bu ürünümüzü dünya markası yapmaya kararlıyız. 22 Mayıs'ta Köln'de yapılacak dijital baskı fuarında görücüye çıkacağız" dedi.

KOBİ'lere desteklerinin süreceğini belirten KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, mevcut işletmeleri geliştirirken yeni işletmelerin de kurulmasına katkı sağladıklarını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi