ANTALYA'da hamileliğinin 8'inci ayında ağız kanseri olduğunu öğrenen 25 yaşındaki Sevgi Kırmızı, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde dört hekimin girdiği ameliyatla aynı seansta hem doğum yaptı, hem de kötü huylu lezyonlardan kurtuldu.

Yaklaşık 2 ay önce ağız tabanında bir sivilce tespit eden Sevgi Kırmızı, "Bu sivilceyi elimle muayene ettiğimde, dilin altında bu tarz şeylerin olabileceğini düşündüm. 'Bir sivilcedir geçer' dedim. Ertesi sabah kalktığımda, sivilce patlamıştı. Sol tarafımım uyuştuğumu hissettim ve felç olduğumu zannettim. Yara geçmediği gibi giderek büyüdü" dedi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kulak, Burun ve Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Osman Fatih Boztepe'ye başvurduğunu söyleyen Sevgi Kırmızı, "Çektirdiğim MR'da lezyon olduğu ortaya çıktı. Ama iyi mi kötü mü huylu olduğu anlaşılmadı. Bu nedenle biyopsi alınması gerektiği söylendi. Ancak hamile olduğum için kararsız kaldım. Aklımdan kötü hiçbir şey geçmiyordu. Birkaç gün sonra geçmediğini görünce biyopsiye karar verdim. 1 hafta sonra lezyonun kötü huylu olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

 

TEK DÜŞÜNDÜĞÜM BEBEĞİMDİ

Ağız kanseri olduğunu öğrendiğinde tek düşündüğü şeyin karnındaki bebeği olduğunu belirten Sevgi Kırmızı, "Bebeğim doğabilecek mi, doğarsa ne tip sıkıntılar onu bekliyordu? Aklımdan onlarca soru geçti. Şanslıydım ki bebeğim hastalığım tespit edildiğinde hafta olarak büyüktü ve yaşama şansı yüksekti" dedi.

Sevgi Kırmızı hastaneye başvurduğunda ağzında bulunan yaranın iki haftalık olduğunu söyleyen Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kulak, Burun ve Boğaz Bölümü'nden Prof. Dr. Harun Doğru, "Kanser, hastamızın ağız tabanında ve sol tarafta yer alıyordu. Hastamıza, bir an önce ameliyat olmasını ilettik. Ancak hastamız 8 aylık da hamile olduğu için ameliyat olma tedirginliği yaşadı" diye konuştu.

10 gün sonra Sevgi Kırmızı'nın ameliyat kararı verdiğini ifade eden Prof. Dr. Doğru, "Bu süreçte yara 2.5 santim ken, 4.5 santime ulaşmış. Son evrede olan bu lezyonu almak için 4 hekim ameliyata girdik. Hastamız hamile olduğu için ilk olarak bebeği sezaryenle Op. Dr. Burcu Aykan aldı. Daha sonra Op. Dr. Fatih Boztepe ve ben işlemlerimizi tamamladık. Son olarak Plastik Cerrah Prof. Dr. Koray Coşkunfırat da aynı seansta orada oluşan boşluğu doldurmak için göğüs altından bir flebi ağız içine getirdi ve ağız içi boşluğu dolduruldu" dedi.

Operasyonun ardından kısa sürede iyileşen Sevgi Kırmızı'nın bebeğini emzirebildiğini ve annelik diyaloğunu da geliştirebildiğini söyleyen Prof. Dr. Doğru, mucize bebeğin sağlığının yerinde, anne Sevgi Kırmızı'nın da ışın tedavisi göreceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi