TURKİSH Airlines Ladies Open Turnuvası'na ev sahipliği yapan Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Regnum Carya Golf Spa Otel'in sahibi Fikret Öztürk, "Yetkim olsa Çanakkale'den tutar Mersin'e kadar golf sahalarıyla doldururum" dedi.

Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Regnum Carya Golf Spa Otel'in sahibi Fikret Öztürk ile Antalya'da ilk golf sahasını yapan Bülent Göktuna, golf turizmi ve turnuvalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Golfün bir doğa sporu olduğunu belirten Öztürk, "4-5 saat doğanın içinde golf oynuyorsun. Biz golfü spor amaçlı yapıyoruz. Maalesef Türkiye'de golf sporcusu sayısı çok az. 1500 kişi faal golf oynuyor, ama yurt dışında milyonun üzerinde. Bizde golf sahası 20, İngiltere de 850, Almanya da 650" dedi.

Yazın tam doluluk oranını yakalayan otellerin kışın yüzde 60'larda seyretmesine golfün önemli bir katkısı olduğunu belirten Fikret Öztürk, "Türkiye de her yıl 500 bin raund golf oynanıyor. Bizim otelimiz yeni açılmasına rağmen yüzde 50'nin altına düşmedi. Bunun tek nedeni golf sahamızın olması. Gelirlerimize baktığımız zaman oyuncularımızın yüzde 99'u yurt dışından geliyor. Ülkemizin cari açığı kapatması için yetkim olsa Çanakkale'den tutar Mersin'e kadar golf sahalarıyla doldururum. Hem cari açığı kapatma açısından döviz girdisi sağlar, hem de otelimiz de yaz kış 1000 kişi çalışıyor. Bir de istihdam sağlıyoruz. Bu sahaların artmasında bence oldukça fayda var" diye konuştu.

Türkiye'de golfün gelişmesi için belediyelerin katkı sağlaması gerektiğini aktaran Öztürk, belediyelerin yeşil alanları şehir merkezlerinde tutarak öğrencilere golf eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi. Sahalarında görevli 7 golf hocasının da Tuncelili olduğunu belirten Fikret Öztürk, "Biz bunları Tunceli'den getirmedik. Hepsini İstanbul'dan getirdik. Bu çocuklar çanta taşıyarak, zaman buldukça golf oynadılar. Geçimlerini golf üzerinden sağlıyorlar. İllaki İngiltere'den, Almanya'dan golf hocası getirmiyoruz. Biz Tunceli'den transfer ediyoruz. Golf sahasının olduğu yerlerde golfçu yetişir. Ülke golfunu ilerletmek için her yerde golf sahaları olmalı" dedi.

Golfe ticari olarak bakıldığında sadece sahanın para kazanamayacağını aktaran Öztürk, tesis içerisinde villalar olması gerektiğini anlattı. Avrupa'da 200 kişinin bir araziyi kiralayarak golf sahasına dönüştürdüğünü, ardından üye olarak ortak bir sistem geliştirdiklerini anlatan Fikret Öztürk, "Burada ÇED raporu ve bürokrasiden izin almak çok zor. Ne kadar golf sahası Türkiye'de yapılır bilemem ama golf sahası ne kadar fazla olursa iyi olur. Hem insan sağlıyı açısından hem de turizm geliri açısından. Ben 12 sene önce golfe başladım. Çevre duyarlılığı olan arkadaşları golf sahalarında getirip gezdirmek gerekir. Buralar bataklık sinek pislik içerisinde olsa mı daha iyi böyle mi iyi kararı siz verin" diye konuştu.

Minex Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, İngiltere de yıllar önce golf sporunu ekonomiye ne kadar katkısı olduğunu gördüğü için golfe önem verdiğini söyledi. Golfün Türkiye'ye ciddi katkı sağlayacağını belirten Göktuna, şöyle konuştu: "Türkiye'de herkesin aklına futbol, Fenerbahçe- Galatasaray maçı gibi derbiler geliyor. Milyonlarca dolar bu sektöre akıtılıyor fakat Türkiye'nin futbol dünyasında aldığı bir netice yok. 21 yıl önce Türkiye'nin ilk golf sahası Natinol Golf Clup'ü açtık. Bugün büyük turnuvaları Türkiye'de yapıyoruz. Avrupa televizyonları veriyor, 1 milyar insan golf turnuvalarını izliyor. Bunun Türkiye'ye katkısını düşünün. Bir Fenerbahçe- Galatasaray maçını dünyada kaç kişi izliyor? Türkiye'de 1 milyar insana ulaşabilecek başka bir spor dalı göremiyorum. Golf ilk defa olimpiyatlara girdi. Asıl hedefimiz 2016 ve 2020 olimpiyatlarına akademi de yetiştirdiğimiz çocuklarımızı göndermek. Türkiye'nin ilk golf müzesini de Natinol Golf Clup'te yapacağız."


 

 

Editör: Haber Merkezi