ANTALYA'da Konyaaltı'dan Sarısu mesire alanına ve Beldibi'ne Büyükşehir Belediyesi'na ait şirket tarafından işletilen sahillerde sezon 1 Haziran'da açılıyor. Bu yıl şezlong ve şemsiyenin ücretsiz olduğu Konyaaltı sahilinde, talepler üzerine ücretli bölüm oluşturuldu, Sarısu en az 4 bin 300 kişinin yararlanabileceği bir alan haline geldi. Yılın sürprizini 1 Ağustos'ta kapılarını açacak çocuk eğlence merkeziyle yapmaya hazırlanan Kadınlar Plajı ise 5 yıldızlı otel konforunu yakaladı.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi adına ilk işletmecilik deneyimini geçen turizm sezonunda Konyaaltı sahili ve Sarısu Mesire alanında yaşayan ANET, sahillerde sezonu 1 Haziran'da açıyor. Bu yıl 2.5 kilometre uzunluğundaki Beldisi sahilinin de sorumluluğunu üstlenen ANET'in yönetim kurulu başkanı Gökalp Dinçmen, ilk yılın ardından gelen eleştiriler ve talepler kapsamında bir dizi değişiklik gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

ŞEZLONG KİMLİKLE ALINACAK

Dinçmen, Konyaaltı sahilinde turizm sezonunda ikili bir yapıda hizmet vereceklerini söyledi. 10 büfenin yer aldığı sahil bandında ilk 5 büfenin önünde yer alan sahil, geçen sene olduğu tamamen ücretsiz olacak. Sahilde 3 bin şezlong ve 1500 şemsiye yer alacak. Geçen yıl çalınma ve kırılmalar dolayısıyla sıkıntılı günler yaşayan ANET, bu yıl şezlong ve şemsiyeleri kimlik karşılığı verecek. Bunun için çift anahtarlı dolaplar yaptıklarını anlatan Dinçmen, "İsteyen vatandaşımız kimliğini verecek onun karşılığında şezlong ve şemsiyesini alacak. Kimliği, bir anahtarı bizde, bir anahtarı kendisinde olacak küçük dolapta saklanacak. Geri döndüğünde aldıklarını teslim ederek kimliğini alacak" diye konuştu.

 

AHŞEP ŞEZLONGTA ÜCRETLİ BÖLÜM

Konyaaltı'nda ayrıca 1 ve 5 numaralı büfeler arasında duş ve soyunma kabini sayısı 20'ye çıktı. 4'lü duş ve soyunma kabinlerinden aynı anda 80 kişi yararlanabilecek. Aynı sayıda duş ve kabin sahilin 5 ve 10 numaralı büfeleri arasına da yerleştirildi. Konyaaltı sahilinin bu bölümü ücretli hizmet verecek. Dinçmen, ücretli bölümde ahşap şezlonglar ile 5 yıldızlı otellerde olduğu gibi gerdirme gölgeliklerin yer alacağını belirtti. Dinçmen, Konyaaltı'nın ücretli bölümüne ilişkin şu ana kadar bir fiyat belirlemediklerini söyledi, fiyatın 'beach' tipi işletmelerden düşük olacağı garantisini verdi.

 

SARISU'DA DEĞİŞİM YOLUYLA BAŞLADI

Dinçmen, bu sezon Sarısu'da büyük değişiklikler yaptıklarını söyledi. 340 dönüme ulaşan genişliğiyle Antalya kent merkezinin tek orman içi mesire alanı olan Sarısu'da değişim yoldan başladı. Antalya- Kemer karayolunda Sarısu'ya dönüşler için trafik ışığı yerleştirileceğini belirten Dinçmen, "Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Karayolları ile gerekli görüşmeleri yaptı, gerekli mutabakat sağlandı. Bu yıl için böyle olacak ama önümüzdeki yıl bu noktada üstten geçişli bir kavşak projesini hayata geçireceğiz" dedi. Dinçmen, karayolunda sola dönüşle ulaşılabilen Sarısu'da ziyaretçileri karşılayan köprünün de değişeceğini belirterek, bunun için Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihalenin 682 bin liraya sonuçlandığını aktardı.

 

3 MİLYON 500 BİNLİK YATIRIM

Sarısu'da bu yıl yapılan düzenlemelerle bütün yürüyüş yolları kilit taşla kaplandı. Bunun için tam 28 bin metrekare taş döşendi. Bu işin Büyükşehir Belediyesi'ne maliyetini 440 bin lira olarak açıklayan Dinçmen, LED aydınlatmalar, peyzaj işleri, güvenlik ve temizlik gibi giderlerle birlikte sadece Büyükşehir Belediyesi'nin Sarısu'ya 2 milyon 341 bin lira, sadece bu yıl için yatırım yaptığını söyledi. Buna ek olarak Gökalp Dinçmen, ANET'in de güvenlik ve temizlik, peyzaj, plaj temizliği, şezlong ve şemsiyeler, jeneratör ve yeni oluşturulan 1500 araçlık otopark için 1 milyon 114 bin lira tutarında çalışması olduğunu aktardı.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ TRAMBOLİNİ SARISU'DA OLACAK

Yapılan düzenlemelerin ardından Sarısu'da 160 olan masa sayısını 860'a çıkardıklarını belirten Dinçmen, "Her masaya 5 kişi dersek günlük 4 bin 300 kişinin yararlandığı bir dünyayı yaratmaya çalışıyoruz" dedi. Bu çerçevede atılacak en büyük adım ise 1 Ağustos'ta kapılarını açacak Antalya'nın ilk çocuk köyü olacak. 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak çocuk köyünde dünyanın en büyük ikinci trambolini yer alacak. Çocuklar için düzenlenen eğlence dünyasında tırmanma parkuru, rodeo, şişme oyun alanları gibi birçok etkinlik noktası yer alacak. ANET Yönetim Kurulu Başkanı Dinçmen, projenin 5 milyon 870 bin liraya mal olacağını söyledi.

 

OTOPARK ÜCRETİ ALINACAK

Dinçmen, Sarısu'da verilen bu hizmetlerin bedeli olarak, sadece otoparkı kullananlar için 5 liralık ücret belirlediklerini söyledi. Sarısu'ya minibüsle gelenler için hizmet bedeli olarak 10 lira, otobüsle gelenler içinse 25 lira alacaklarını kaydeden Dinçmen, toplu ulaşım ya da motosikletiyle gelenler için bir ücretin söz konusu olmayacağının altını çizdi. Dinçmen, hizmet bedelinin sadece otoparkla sınırlı olduğunu belirterek, "Sarısu'da, düzenli otopark olmadığı için geçen yıl ciddi sıkıntılar yaşadık. Sadece kimin çarptığı belli olmayan kazalar nedeniyle hakkımızda 17 dava açıldı. Kalp krizi geçiren bir vatandaşımıza hatalı park nedeniyle bir ambulans ulaşmakta çok büyük sıkıntılar yaşadı" diye konuştu.

 

KADINLAR PLAJI 5 YILDIZLI KONFOR SUNUYOR

Dinçmen, Sarısu'da yer alan Kadınlar Plajı'nda ise ilk yılın ardından gelen talepler üzerine bir dizi değişikliği hayata geçirdiklerini anlattı. Aynı zamanda sezon açılışı için 31 Mayıs'ta yapılacak partiye de ev sahipliği yapacak Kadınlar Plajı'na tıpkı Konyaaltı'nın ücretli bölümünde olduğu gibi ahşap, üzerinde minderlerin yer aldığı 1500 şezlong yerleştirilecek ve gerdirme gölgelik kurulacak. Pilates ve aerobik dersleri için çim alan oluşturulan Kadınlar Plajı'ndan kum banyosu için de 400 metrekarelik alan oluşturuldu. Özellikle 65 yaş üstü kadınların talebi olarak oluşturan kum banyosu alanında, kumu Lara plajından getirilen plajda ayrıca içinde SPA ve masaj ünitesinin yer aldığı sağlık merkezi de oluşturuldu. Girişi ücretsiz olacak Kadınlar Plajı, 08.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece kadınlara, sonrasında gece yarısına kadar da ailelere hizmet verecek.

Gökalp Dinçmen, ayrıca Tünektepe'den Sarısu'ya inen teleferiğin teknik imkanlar dahilinde açılışının eylül ayına ertelendiğini belirterek, turizm sezonunda 618 rakımlı tepeyi kısmen ziyarete açacaklarını söyledi. İnşaat çalışmaları nedeniyle karayoluyla Tünektepe çıkışlarını iptal ettiklerini kaydeden Dinçmen, "Ay sonuna kadar çalışmaların Tünektepe'de olan bölümü tamamlanacak. Bundan sonra yeniden karayoluyla ulaşıma izin vereceğiz" dedi. ANET, Tünektepe'de büfe tipi mekanlarla ziyaretçilerine Antalya manzarası eşliğinde hizmet verecek.

 

BELDİBİ SAHİLİ

ANET, Beldibi'nde ise Atatürk Parkı'nın bulunduğu sahilde bu yıl ilk işletmecilik deneyimini yaşayacak. Çalışmalar öncesi Kemer'in mülki idaresiyle ve bölge otelcileriyle biraraya geldiklerini ve riskler üzerinde bir değerlendirme yaptıklarını aktaran Dinçmen, sahilde iki farklı kullanımın söz konusu olacağını söyledi. ANET, 2.5 kilometre uzunluğa sahip sahilin bir bölümünü Konyaaltı sahilinde olduğu gibi halka açacak, oteller bölgesinde ise üzerinde otellerin logosunun bulunduğu şezlong ve şemsiyelerde otel müşterilerinin denize gireceği alan yaratılacak. Hatta çay bahçesi ve fast food olmak üzere hizmet verecek 3 büfe açacaklarını kaydeden Dinçmen, güvenlik içinse sahil bandında jandarma karakolu inşa edecekleri ve güvenliğin özel güvenlikle birlikte kolluk kuvveti tarafından sağlanacağını belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi