Serik Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde mezuniyet töreni ve Talip Kahraman Atölye Binası açılışı bir arada yapıldı.

Törene Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, siyesi parti temsilcileri öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Aktaş açılış konuşmasında şunları söyledi; ''25.000 metrekare arazi üzerinde kurulmuş olan okulumuzun1992 yılında yapımına başlanmış olup, uzun bir inşaat sürecinden sonra 2002 yılında okulumuz eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuzun kiriş ve kolonlarındaki çatlaklardan dolayı 2012 yılında teknik ekiplerce gerekli incelemeler yapılmıştır. Okul bölgesinin 2/B arazisi olmasından dolayı yıkım ve yeniden yapım gerçekleştirilememiş, böylece derslik binasının güçlendirilmesine karar verilmiştir.  2014 yılında ihalesi gerçekleştirilmiş olan güçlendirme çalışmaları kapsamında; zemininden duvarlarına, kirişlerinden kolonlarına derslik binasının birçok bölgesinde güçlendirme ve yenileme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca gelen ödeneğin bir kısmı ile 700 metrekare alan üzerine tek katlı bir atölye binası yapımı ger çekleştirilmiştir. Okulumuz 13 sene önce 80 öğrenci ile eğitim öğretime başlamışken 2014-2015 eğitim öğretim yılında 6 Alan, 14 dalda, 72 personel ve 986 öğrenci ile ikili eğitim verir hale gelmiştir. Okulumuzun derslik sayısını arttırmak sureti ile tekli eğitime geçmesini sağlamak, ayrıca öğrencilerimize daha modern atölye ortamında eğitim öğretim verebilmek için okulumuzun güçlendirme çalışmalarının yanında 8 derslikli atölyemizin 2. Katının yapımı konusunda rahmetli Talip Kahraman'ın kurucusu olduğu şirket yetkilileri sahiplenmişler ve 8 derslikli atölye binasının yapımı gerçekleşmiştir. Talip Kahraman Atölye Binası'nın da hizmete girmesi ile 20 derslikte ikili eğitim uygulayarak hizmet vermekte olan okulumuz, 35 derslikle tekli eğitim ile eğitim öğretim hizmetleri vermeye devam etmektedir.''

 

Bu tür yatırımların hayırseverlere haz verdiğini belirten Kaymakam Rüstemoğlu ise; "Devlet birçok noktada hizmet yerine getirmek anlamında çok önemli bir güce sahiptir. Ama hayırsever vatandaşlarımız yaptığı hizmetlere vatandaşlarımızın daha çok değer verme, sahip çıkmasını bekliyoruz. Veren el her zaman üstündür. Öğrencilerimiz çok daha iyi bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürecek. İdris Kahraman gibi daha çok kahramanlarımızın olmasını temenni ediyorum" dedi.

Açılışın ardından yeni atölye davetliler tarafından gezildi. Mezuniyet töreninde diploma alan öğrenciler mutluluklarını aileleri ile paylaştı.

Editör: Haber Merkezi