Tekeli Ortaokulu öğrencileri, Fen ve Teknoloji Öğretmeni İsmail Karaca önderliğinde birbirinden ilginç 95 projenin yer aldığı "4006 Tübitak Bilim Fuarı" düzenledi.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bilim fuarı okul bahçesinde düzenlendi. Sunuculuğunu Aylin Erdem ve Hanife Sinem Baldırlı'nın yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardında Gizem Özkır'ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Okul Müdürü Halil Alkan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bir toplumun kalkınması hiç şüphesiz ki eğitim ve bilimle olmaktadır. Okulumuz çağın gerektirdiği donanıma sahip yenilikçi, meraklı, araştıran, öğrenen ve öğreten nesiller yetiştirmeyi kendine temel hedef olarak belirlemiştir. Serik Tekeli Ortaokulu olarak bilimsel, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleştirdiğimiz yeni projelerde birlikte olmayı umuyoruz'' diye konuştu. Konuşmanın ardından halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Fen ve Teknoloji Öğretmeni İsmail Karaca  önderliğinde  100'ün üzerinde öğrencinin 'Her şey küçük bir merakla başladı' diyerek yola çıkıp 8 ayda hazırladıkları birbirinden ilginç 95 projenin sergilediği bilim fuarının açılışını İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu yaptı.  Protokol sergi alnını gezerek, her bir  proje hakkında öğrencilerden ayrı ayrı bilgi aldı. Fuarda sergilenen; su roketi, ipte giden bisiklet, havada duran teker, dönen çocuk, su makinesi, sürtünme yarışı, gauss tüfeği, ses bombası, çivili balon, dokundurmadan kazan gibi çok sayıda proje oldukça dikkat çekti. Kaymakam Rüstemoğlu yaptığı açıklamada: "Tekeli Ortaokulu gibi ilçemizin güzide bir okulunun TÜBİTAK ile işbirliği içinde yapmış olduğu bilim fuarını çok etkileyici başarılı buldum. Bu konuda emeği geçen idarecilerimize, İsmail öğretmenimize ve küçük mucitlere teşekkür ediyorum ve devamını bekliyorum." dedi.

Halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden programda 100'ün üzerinde öğrencinin 8 ayda hazırladıkları birbirinden ilginç 95 proje sergilendi. Protokol sergi alanını gezerek, her bir proje hakkında öğrencilerden detaylı bilgiler aldı. Fuarda sergilenen su roketi, ipte giden bisiklet, havada duran teker, dönen çocuk, çivili balon, gibi çok sayıda proje oldukça dikkat çekti. Kaymakam Rüstemoğlu, "İlçemizin güzide bir okulunun TÜBİTAK ile işbirliğinde yapmış olduğu bilim fuarını çok etkileyici buldum. Emeği geçenlere, başta İsmail öğretmenimize ve küçük mucitlere teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi