EXPO 2016 Antalya'da üstyapıların inşaatı hız kazandı. İç mekan bahçeleri ve yönetim ofisleri ağustos ayında tamamlanacak.

İndoorgarden (iç mekan bahçeleri) ve yönetim ofislerinin yer alacağı ve inşaatına Şubat ayında başlanan projede, sözleşme gereği 15 Eylül 2015'de teslim edilmesi yer alırken, bu süre ağustos ayı başına çekildi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı. Şantiye alanında çalışmaları denetleyen Danışman, ajans çalışanlarının bir an önce alana taşınmasının projeye hız katacağını vurguladı. Danışman şunları söyledi:"EXPO 2016 Antalya sergi alanı üst yapıları kapsamında ülkelerin indoorgarden yani iç bahçeleri ve yönetim merkezi binasıyla ilgili Eylül 2015 tarihinde sözleşmesine göre bitirilmesi planlanan yapıyı biz ağustos ayı itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. Genel sekreterlik birimlerinin hepsini yönetim ofislerini ağustos ayı itibariyle yerleştirdikten sonra alana daha hakim ve genel konsepti planladığımızdan daha önce bir zamanda bitirmek için çalışmalarımıza tüm hızla devam edeceğiz."

3 bin metrekare büyüklüğündeki indoorgarden ülkelerin ve kullanıcıların talebine göre 20 metrekare ve katları şeklinde kullanıma sunulacak. İndoorgarden'da iç mekan bitkileri, kurutulmuş ve yapay bitki sergileme alanları yer alacak.

 

Editör: Haber Merkezi