Serik Belediyesi tarafından yaptırılan vizyon caddenin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti 1'inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın katılımıyla yapıldı.

Serik Belediyesi tarafından İşler Caddesi'nde yapılan yeni düzenlemenin ardından Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın 'vizyon cadde' olarak adlandırdığı caddenin açılışı yapıldı. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Ak Parti Antalya milletvekili adayları İbrahim Aydın, İzzet Yılmaz ve Nevin Korkmaz Zor katıldı.

 

'Planı, Projesi Olmayan Serik Devraldık'

Oldukça kalabalık ve coşkulu bir topluluğun da iştirak ettiği açılış töreninde ilk olarak Konya Kaşık Gurubu dans gösterisini sundu. Daha sonra kürsüye gelen Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, 30 Mart seçimlerinin ardından hizmet için yola çıktıklarını belirterek; ''Biz verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Allah'ın izniyle Serik için bu memleket için ne vaat etiysek sizler için çok daha iyisini yapacağız. Her şeyin iyisine layıksınız. İşler caddesi dedik prestij caddesi, vizyon caddesi dedik buyurun sizim emrinizde. Gerekirse 24 saat burayı açık tutacağız. Biz sizler için mutluluğunuz için buradayız. Ne makam ne kariyer için buradayız. Sadece Allah rızası için buradayız'' dedi.

 

 

''Planı projesi olmayan, imarı olmayan bir Serik aldık''

Hizmet için geldiklerini belirten Çalık, ''Yola çok erken çıktık bu memlekete hizmet etmek için. Dedik ki Rabbimiz bu memlekete hizmet edebileceksek başkan olalım. Değilse bu makamlarda işimiz yok dedik. Sadece memleket için hizmet ettir diyoruz duamız o. Bunun örneklerini vermeye başladık. Biraz sabırsız davrandınız ilk zamanlar ama kolay olmuyor. Köhne bir Serik aldık. Planı projesi olmayan, imarı olmayan bir Serik aldık. Borçlar batağında olan bir Serik aldık. İşçinin maaşını veremedik. Sin-Kar işçilerimizin Ramazan Bayramı'nda parasını ödeyemediğim için geceleri uykum kaçtı. Benim o zaman en kötü bayramım oldu. Yokluktan bolluğa geldik. Bundan sonra mazeret yok sadece hizmet var. Seçim beyannamemizin birinci maddesini hatırlayın. İlk madde bu memlekete üniversite açtırmaktı. Hamdolsun gerçekleştirdik. İşler caddesi beyannamede yoktu. Köhne bir caddeydi. Şimdi sosyal ortamda yazıyorlar burası Paris mi diye. Serik Paris'ten daha güzel olacak inşallah. Bu memleketi Mevla'mız özel yaratmış. Her türlü imkanı sunmuş. Bu memlekete hizmet etmezsek Allah iyi der mi? Serikspor şampiyon olmasa Allah iyi der mi?'' diye konuştu.

 

 

 

''Her mahalleye bir yatırım olacak.''

Çalık şöyle devam etti: ''İnşallah tapu meselesini de çözeceğiz. Son noktaya yaklaşıyoruz. Olan gücümüzle uğraşıyoruz. 1956 yılından bu yana çözülemeyen tapu meselesini inşallah çözeceğiz. Su problemini yakında halletmiş olacağız. Yakında temiz kaymaklardan gelen suyunuz olacak. Serik in 50 yılını büyükşehir ile birlikte planladık. Bir tarafta tarım sanayi organizasyonu ile ilgili bir yanda spor köyü ile ilgili planlama yaptık. Her mahalle hizmetten nasibini alacak. DSİ parkını hazırladık. Yakında Nevruz Tepesi'ni yapacağız. Her mahalleye bir yatırım olacak. Hiçbir vaadimiz boş kalmayacak. Muhtarlarımıza açık çek veriyoruz. Ne istiyorlarsa yapıyoruz. Bundan sonra hizmete daha da koşarak gideceğiz. Durmak yok yola devam.''

 

''Önümüzdeki 4 yıl Serik'te altın çağını yaşatacağız.''

 

''Bakanımız Torosların evladı, buralı. Ne istersek telefona sarılıyor hemen çözüyor. Yat limanı dedik. Hemen aradı ekip geldi çalıştı. Tarihte ilk defa böyle güçlü bir Bakan yakaladık. Onlar konuşur biz yaparız. Onlar konuşur Ramazan Çalık Hoca yapar. Önümüzdeki 4 yıl Serik'te altın çağını yaşatacağız.''

 

 

''Yılık 240 bin liraya birilerine peşkeş çekmişler.''

Serik Belediyesi için tahsis edilen günü birlik plaj alanını daha önceki yıllarda peşkeş çekildiğini belirten Başkan Çalık, ''Birileri devletin malını birilerine peşkeş çekerken bizler sadece sizin için gayret ediyoruz. Serik'in bir plajı var güya. Daha önce Turizm Bakanlığı Serik için günü birlik yer ayırmış ama tutmuşlar yılık 240 bin liraya birilerine peşkeş çekmişler. O yerden Serik ne kazanır biliyor musunuz? Yıllın en az 5 milyon kazanır.  Serikli nerede denize girecek? Hiç düşünmediniz mi vicdansızlar bu kadar olur mu? Nerede gireceksiniz denize? Biz de bunu telafi etmek için Boğazkent'te birinci sınıf yer yapıyoruz. Serik halkının rahatlıkla denize girebileceği mekanlar yapıyoruz. Öbür taraftan Serik'e ayrılan plajı bir başkasına peşkeş çekiyorlar. İnşallah onları geri alacağız. Ya layıkıyla bedel ödeyecekler ya geriye iade edecekler'' şeklinde konuştu.

 

''Bu Ülkenin Gelişmesini İstemediler.''

Daha sonra kürsüye davet edilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya 1. Sıra Milletvekili aday Lütfi Elvan şunları söyledi;  ''Bizler Serik'imizi Antalya'mızı dağlarımızı ovalarımız yaylalarımızı vatanımızı al yıldızlı bayrağımızı seviyoruz. Bizler sizleri seviyoruz. Birileri gibi şapkamızı alır gideriz demedik. Önümüze mayınlar döşediler, bu ülkenin gelişmesini istemediler. Ama yiğit adan Recep Tayyip Erdoğan, o sizin güçlü desteğinizle dimdik ayakta durdu. Muhtar bile olamaz dediler. Arkasından siyasi yasaklı yaptılar darbe girişiminde bulundular ama başaramadılar. Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı? Muhtıra verenlere o muhtıra verdi. Partimizi kapatmaya kalktılar onu da başaramadılar. Şimdi 7 Haziran da birleşeceklermiş bize karşı birlik oluşturacaklarmış. Onların yaptığını sizler gördünüz. MHP iktidarı geldi 3,5 sene kaldı. Ama siz onlara 5 yıl iktidar emanet ettiniz ama sahip çıkamadılar. Dünyanın hiçbir yerinde kriz yoktu ama ne oldu bankalar battı işsizlik ordusu oldu. İktidara geldiler çiftçilere verilen primleri kaldırdılar. Ekene de ekmeyene de para verdiler. İktidara geldik bu böyle olmaz dedik. Desteklere başladık'' dedi. 

 

''Dünyanın Büyük Mega Projelerini Yapıyoruz''

Büyük mega projeler yaptıklarını hatırlatan Elvan şöyle devam etti: ''Bu memlekette istikrarı kolay sağlamadık. Bunları sizin cesaretinizle sağladık. O omzunuza koyduğunuz tüfek yurt dışından ithal tüfekti. Şimdi kendi tüfeğimizi, tankımızı, savaş gemimizi, savaş uçağımız yapıyoruz. Şimdi kendi uydumuzu yapıyoruz. Amerika'ya Fransa'ya Kazakistan'a gitmeyeceğiz kendi ülkemizden uzaya fırlatacağız. Bakınız PKK terör örgütüne karşı mücadele etmek için insansız hava aracı geliştirdik. Dünyada 3 ülke yapıyor. Birisi Amerika birisi İsrail üçüncüsü de Türkiye'dir. Dünyanın büyük mega projelerini yapıyoruz. 15 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük hava limanını yapıyoruz. Ama muhalefet elinden gelen her şeyi yaptı mahkemelere başvurdular engellemeye çalıştılar. Dediler ki bu hava alanı yaptığınız yer bataklık. Biz de dedik ki bırak bataklığı biz denizin üstünde hava alanı yapıyoruz dedik. İki gün önce bende Ordu'dan geldim. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla deniz üstündeki hava alanını açtık ve bize karşı çıkanlar o havaalanını kullanacaklar.''

 

''Serik'i hızlı trenle buluşturuyoruz. Bakanlıktan arkadaşlarımız geldiler istasyon yerini bile çalıştılar''

 

Antalya Alanya arası otoyol müjdesi de veren Bakan Elvan, ''Köprülü kavşaklara başladık. İki ay içinde bitireceğiz. Geçen sene Karayollarının harcadığı paranın üç katını harcayacağız. Serik'imize başka önemli bir yatırım geliyor. Serik'i hızlı trenle buluşturuyoruz. Bakanlıktan arkadaşlarımız geldiler istasyon yerini bile çalıştılar. Kazmayı 2016 yılının ilk yarısında vuracağız. Antalya'dan Serik'e Manavgat'a Alanya'ya ve Manavgat'tan Konya'ya hızlı treni yapacağız inşallah. Bizden önceki koalisyon döneminde MHP'den Ulaştırma Bakanımız, 500 trilyon para harcadınız nerede hızlı tren diyordu. Bırakın beni çocukların torunlarım bile göremez dedi. Şimdi o hızlı treni bırakın torunlarını kendisi görüyor. İnşa ettik çünkü. Kendi milli yüksek hızlı trenimizi de yapmaya başladık. 2018 yılında inşallah kendi milli trenimizi raylara indireceğiz. Serik için bir başka önemi projemiz de var. Antalya'dan Serik'e Manavgat ve Alanya'ya kadar uzanan otoyol projesi yapacağız. Bölünmüş yoları yaptık standartları daha da yükselteceğiz. Ne kavşak var ne ışık var hiç durmadan Alanya'ya ulaşacaksınız. Buna da 2016 yılının ilk yarısında başlıyoruz. Biz hep şunu söylüyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar diyoruz. Varsın konuşsunlar varsın bol keseden dağıtsınlar hiç önemli değil. Tarih yazmaya birlikte devam edeceğiz. Al bayrağımız daha da yukarılara çıkaracağız'' dedi.

 

Açılışta Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, Lütfi Elvan'a kispet şeklinde plaket verdi. Orta Mahalle Muhtarı Hasan Ali Kanmaz ise Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'a mahallerine yapılan bu yatarımdan dolayı bir plaket hediye etti.

 

 

Editör: Haber Merkezi