ANTALYA'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda kullanılan masaları üreten Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, büyük takdir kazandı.

AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Ahşap Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yaptıkları tasarımlarla göz dolduruyor. AÜ Ahşap Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, öğretim elemanları gözetiminde, ders içi ve ders dışı zamanlarda üretim, tadilat ve onarımlar yapan öğrenciler hem iş hayatına hazırlanıyor hem de üniversiteye katkı sağlıyor. Ahşap Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Harun Diler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı'nın 2011 yılında kurulduğunu ve İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi (İKMEP) projesine dahil edilerek, projenin AÜ'de pilot uygulaması olan iki programdan biri olduğunu söyledi.

Yard. Doç. Dr. Harun Diler, "Mobilya Dekorasyon bölümü öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımızın gözetiminde, ders içi ve ders dışı uygulama ve çalışmalarından oluşan pratik uygulamalı eğitimlerini merkezimizde yapıyor. Bunun yanı sıra üniversitemizin diğer birimlerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları ahşap ve ahşap esaslı materyallerin tasarımı ve üretimi de merkez bünyesindeki atölye binalarında yapılıyor" dedi.

Üniversitenin akademik ve idari birimlerinin ihtiyaç duyduğu mobilya ve dekorasyon çalışmalarının çoğunluğunun merkez bünyesinde öğrenciler tarafından yapıldığını aktaran Yard. Doç. Dr. Diler, "Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon öğrencilerinin eğitimi kapsamında, AÜ Adrasan Eğitim Merkezi başta olmak üzere, birçok fakülte ve idari birimin mobilyaları öğrencilerimiz tarafından imal etmiştir. Merkezimiz aynı zamanda Antalya'daki kamu kurumlarının da mobilyalarına imza atmakta. Valilik Konutu, Devlet Konukevi, 112 Acil Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Güzel Sanatlar Lisesi, Z. Marsel İlköğretim Okulu Kütüphanesi, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü Tefrişatı, KYK Gençlik Merkezleri, KYK Sosyal Tesisleri'nin mobilyaları merkezimizde üretilmiştir" diye konuştu.

Yard. Doç. Dr. Diler, geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda merkezde üretilen masaların kullanıldığını da belirterek, "Öğrencilerimizin ve değerli hocalarımızın emeği bulunan bu masalar o kadar beğenildi ki, toplantı sonrası Büyükelçi ve NATO Türk Görev Gücü Başkanı Ali Rıfat Köksal, tarafımıza takdirlerini aktaran bir yazı gönderdi" dedi.

 


Editör: Haber Merkezi