Demre İlçesi'nde 48 yaşındaki Semra Kaplan, 2013 yılında eşini kaybettiği trafik kazasından elde ettiği manevi tazminatı anaokulu yaptırmak için bağışladı.

Demre'de Mart 2013'te yolda yürürken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Salih Kaplan'ın eşi Semra Kaplan, annesi Nazmiye, babası Ali Rıza ve kardeşi Ramazan Kaplan, kaza sonrası açılan davada kazandıkları manevi tazminatı anaokulu yapımı için Demre Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Karabucak Mahallesi Bozdağ mevkiinde yaptırılacak 'Salih Kaplan Anaokulu'na ilişkin protokol, Antalya Valisi Muammer Türker, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Kaplan ailesinin katılımıyla imzalandı.

 

'ÇOCUKLARIN YETİŞMESİNE ÖNCÜLÜK ETMEK İSTEDİK'

Yaşadıkları olayın kendilerini derinden yaraladığını söyleyen Semra Kaplan, "Trafik kazası sonucu eşimi kaybettik. İsminin bir okulda yaşaması için, çok sevdiği çocukların yetişmesine öncülük etmek için ben ve ailem böyle bir karar aldık. Sayın Valim, biz protokolün makamınızda imzalanacağını düşünmekteydik. Ama buraya kadar gelerek şahsınızın ve devletimizin sıcaklığını ve büyüklüğünü bizlere gösterdiniz. Rahmetli eşim Salih Kaplan, oğlum ve ailem adına çok teşekkür ederim" dedi.

 

'HAYIRSEVERLER KONUSUNDA ŞANSLIYIZ'

Vali Muammer Türker "Bugün bir anaokulu yapılması konusunda başlarına talihsiz bir kaza gelmiş olan ailenin, başkalarının çocuklarının okuması için attıkları bir adıma şahitlik ediyoruz. Ben bu aileye, kendinden çok başkalarını düşündükleri için teşekkür ediyorum. Antalya olarak hayırseverler konusunda şanslı vilayetlerden biriyiz. 2013 yılından bu yana Antalya'da hayırseverler devletten fazla derslik yaptı. Semra hanıma, Ramazan beye çok teşekkür ediyorum. Yaşadıkları acının son bulmasını diliyorum" diye konuştu.

 

ARSAYI BELEDİYE BAĞIŞLADI

Karabucak Mahallesi'nde yaptırılacak 3 derslikli Salih Kaplan Anaokulu, yemekhane, idari bölüm olmak üzere, tek katlı ve 250 metrekare inşa edilecek. 6 ayda tamamlanması planlanan anaokulunun 1932 metrekarelik arsası, Demre Belediyesi tarafından bağışlandı.

 

Aile, tazminat miktarını ise açıklamak istemedi.

 

Editör: Haber Merkezi