ANTALYA'da düzenlenen Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi'ne onur konuğu olarak katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Onursal Fındık Ödülü'ne layık görüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de düzenlenen 34'üncü Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi'nin onur konuğu oldu. Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi'nin (INC) düzenlediği ve Burkina Faso'dan Güney Kore'ye, Malawi'den Meksika'ya 61 farklı ülkeden yaklaşık 1000 delegenin katıldığı kongrede, Türkiye'nin sahip olduğu üretim potansiyeliyle sektörün küresel anlamda vazgeçilmez bir oyuncusu olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Kabuklu yemiş sektörü hem sağlıklı hem de lezzetli bir sektör. Stresli iş seyahatlerimde kabuklu yemiş ve kurutulmuş meyve yiyerek sağlığımı koruyorum. Bunları yiyerek daha enerjik bir biçimde ayakta durduğumu söylemek istiyorum" dedi.

Kabuklu yemiş ve kurutulmuş meyve endüstrisine katkıda bulunan liderler ve vizyonerlere verilen INC Ödülleri de kongrede sahiplerini buldu. Onursal Fındık Ödülü sektöre yaptığı katkılarından dolayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na verilirken, Bireysel Altın Kabuklu Yemiş Ödülü'nün sahibi de INC Kongre Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Cuneyd Zapsu oldu. Sektöre sağladığı yenilikler için ise İnovasyon Ödülü TOMRA şirketine verildi. Gastronomide Mükemmellik Ödülü'nü İstanbul Ulus 29 Restoranı şefi Mert Şeran alırken, Araştırmada Mükemmellik Ödülü Dr. Jeffrey Blumberg'e verildi.

Kongrede ayrıca Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi'nin yeni başkanı Mark Mariani de görevini Giles Hacking'den devraldı.

 

Editör: Haber Merkezi