ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, gelir vergisi sıralamasında Batı Akdeniz Bölgesi'nden ilk 100'e giren rekortmenleri kutladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan 2014 Geliri Vergisi ilk 100 sıralamasında, adı açıklanan mükellefler arasında Burdur merkezli AS - Ado Hazır Beton Sanayi Şirketi ortakları, ancak Antalya vergi mükellefleri olan Osman Caka ve Okan Veli Karataş'ın yer aldığını aktaran ATSO Başkanı Davut Çetin, aynı şirketin kurucusu Adem Sak'ın 4 yıldır Burdur adına ilk 100 sıralamasında olduğunu kaydetti.

Kurumlar vergisi rekortmenleri olarak Antalya'dan ilk 100'de de Fraport ve Güneş Express firmalarının yer aldığını belirten Çetin, şöyle dedi:"Antalya, gelir vergisinde ve gayrimenkul sermaye iradı gelir vergisinde ilk 100 sıralamasında adı açıklanan mükellefler arasında son 10 yılda dörder kez yer almıştır. Bu nedenle gelir vergisi ilk 100 mükellef sıralamasında Antalya'yı temsil eden Sayın Caka ve Sayın Karataş'ı, kurumlar vergisi rekortmenleri arasında yer alan Fraport İç İçtaş Antalya Hava Ter. Yat. ve İşl. A.Ş. ve Güneş Express Havacılık A.Ş.'yi kutluyor, önümüzdeki yıllarda ilk 100'de daha fazla Antalya mükellefi görmeyi diliyorum."

Sanatçı Cem Yılmaz'ın ilk 100 listesinde son beş yıldır düzenli yer aldığını, yine sanat dünyasından Acun Ilıcalı'nın da geçen yılki 15'inci sıradan sonra bu yıl da 44'üncü sıradan listeye girdiğinin görüldüğünü aktaran Çetin, "Sanatçıların sanayicileri geçerek vergi listelerinde üst sıralarda yer alması, Türkiye ekonomisinin yapısı ile ilgili sorunlara işaret etmekle birlikte, örnek oluşturmaları bakımından takdirle karşılıyoruz. Vergisiyle Türkiye'nin ve Antalya'nın gelişmesine katkıda bulunan herkesi kutluyor ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi