Özel Serik Oluşum Dershanesi dershanelerin dönüşümü kapsamında Serik Çözüm Temel Lisesi olarak hizmete girdi ve Serik yeni bir okul daha kazanmış oldu.

Özel Serik Oluşum Dershanesi kurucu temsilcisi Nihat Güner Dershanelerin dönüşüm süreci içerisinde kurum olarak liseye dönüştüklerini ifade etti. Serik Çözüm Temel Lisesi Kurucu Temsilcisi Güner konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi; ''15 yıldır Özel Serik Oluşum Dershanesi ismiyle Serik'te hizmet verdik. İlçemizde 15 yıl boyunca çok güzel başarılara imza attık, binlerce öğrenciyi çok kaliteli üniversitelere ve liselere yetiştirdik. Bu süreçte dershaneciliği klasik kalıpların dışına taşımaya önem verdik. Disiplin ve eğitim olmazsa olmazlarımız oldu. Şimdi ise yeni bir döneme girdiğimizin müjdesini Serikli hemşerilerimize duyurmanın gururu içindeyim. Serik Oluşum Dershanesi, bundan sonraki eğitim öğretim faaliyetine Serik Çözüm Temel Lisesi olarak daha güçlü ve daha farklı bir şekilde devam edecektir. Merkezi sınavlara hazırlık tecrübemizi, okul programıyla birlikte yürüterek, öğrencilerimizin vakit kaybı olmadan hem iyi bir okul eğitimi almasını hem de iyi üniversitelere yerleşmesini sağlayacağız. Serik merkezde olan binamızla, 17 kişilik sınıflarımızla, öğrenci Koçluğu ve rehberlik hizmetleriyle değişmeyen güçlü kadromuzla, 15 yıllık birikimimizle ve Çözüm Akademi Okulları desteğiyle güçlü ve yeni bir anlayışla sizleri bekliyoruz.

Velilerimiz ve öğrencilerimiz niçin bizi tercih etmeliler?  Çünkü Çözüm Temel Lisesi olarak merhameti elden bırakmadan her daim vicdanımızla hareket ederek öğrencilerimizin hepsini emanet bilerek; kontrollü, kaliteli ve mantıklı bir eğitim ve öğretim programı sunacağız. Eğitim sistemimizi öğrencinin sadece ders işlemesi, soru çözmesi şeklinde görmeyecek onların özellikle aileleri ile zaman geçirebilmesini ve sosyal aktivitelere katılımını sağlamak en önemli farklılığımızdır. Deneyimli öğretmen kadrosunun gücüyle beraber, yıllardır kendisini yayınlarıyla ispatlamış bir yayınevinin varlığıyla öğrencilerimize daha sağlam temeller üzerine eğitim vermektir.

Çözüm Temel Lisesi olarak öğrencilerimize iyi bir eğitim verip yazılı sınavlarında yüksek başarıyı amaçlarken üniversite sınavlarına hazırlıkta yardımcı olacağız. Bu yardımlarımızın sonucunda; öğrencilerimiz test tekniklerini geliştirecek ve düzenli, planlı ders çalışmayı öğreneceklerdir. Bu sayede Çözüm okulları öğrencisi olarak girdiği tüm sınavlarda ve eğitim hayatı boyunca her sınavda farkını ortaya koyacaktır.

Çözüm temel lisesi olarak öğrencilere ne kazandırmayı amaçlıyoruz? Çözüm Temel Lisesi 9. sınıftan itibaren öğrencilerine iyi bir öğretim sürecinin yanı sıra başarı için zorunlu olan planlı ve doğru ders çalışmayı da öğretecektir. Belirli bir iç disiplin kazanan öğrenci Çözümün sunduğu eğitim disipliniyle daha başarılı olacaktır. Akşamları evlere kitap okuma ödevleri verilerek öğrencinin hem kelime dağarcığı geliştirilecek hem de sınavlarda işine yarayacak yorum gücü artacaktır. Gün boyu Çözüm Temel Lisesinde yer alan öğrenciler aynı zamanda zamanlarını doğru ve etkili bir biçimde kullanacaktır.

Sınavlara hazırlık süreci genelde 12. sınıfta yoğunlaşır. Öğrenci yoğun bir programla sınava hazırlanır ve dört yılda öğrendiklerini son yılda yeniden tekrar ederek sınava girer. Ancak bu yaklaşım son yıllarda değişmiştir. Sınavların 9, 10, 11 ve 12. sınıf müfredatlarından yapılması daha 9. sınıftan itibaren sınav hazırlığını zorunlu kılınmaktadır. Serik Çözüm Temel Lisesi bu anlayışla öğrencilerine 9. Sınıftan başlayarak emin adımlarla, her yılın konusunu o yılın içerisinde öğreterek bir üst sınıfa öğrenciyi en hazır şekilde ulaştırır. Üniversite sınavının ilk basamağı olan YGS büyük oranda 9. sınıf konularından oluşmaktadır. Ayrıca öğrencinin 8. sınıfta gördüğü Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler gibi dersler Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve Coğrafya gibi daha kapsamlı derslere dönüşmekte, öğrencilerin en çok zorlandığı Matematik dersi de 9. sınıf ta daha ağır bir hal almaktadır. Lise hayatının temel bilgileri 9. Sınıfta öğrenilmekte, burada alınacak kaliteli bir eğitim bütün lise hayatının olumlu yönde etkilemektedir. Biz de bu anlayış çerçevesinde yoğun bir 9. Sınıf programıyla öğrencilerimizi gerekli bilgilerle donatmak istiyoruz.

 Önemle üstünde durduğumuz bir diğer konu da dil eğitimidir. 9. ve 10. sınıfta oldukça yoğun olmak üzere, 11 ve 12 sınıflarda dahil, dil eğitimi dünyanın önde gelen kuruluşu Oxford işbirliğiyle yürütülecektir. Oxford kur sistemiyle öğrencilerimize İngilizceyi en iyi şekilde öğretmeyi amaçladık.

Çözüm Temel Lisesini seçen veliler güvenilir, samimi bir eğitim ortamında çocuklarının ders almalarını sağlamanın yanında iyi bir eğitim almak için oradan oraya koşuşturmak zorunda kalmayacak aynı amaç için farklı farklı kurumlara para ödemek zorunda olmayacaktır. Çözüm velisi, insaflıca hazırlanan ödeme planları ve fiyat politikası ile çocuğunun hem akademik hem de sosyal gelişimi için bütün çalışmaları tek bir kurumdan alarak hem daha az masraf yapacak hem de çocukları ile daha fazla zaman geçirebileceklerdir. Bunun yanı sıra çocuklarının gün boyu güvenilir bir kurumun çatısı altında bulunmasının gönül rahatlığını yaşayacaklardır.

Serik Çözüm Temel Lisesi olarak rehberlik ve yönlendirme alanında da farkımızı ortaya koyacağız. Bu anlamda öğrenci ihtiyaç duyduğu motivasyon ve destek sürecine okulumuzda sahip olacaktır. Özellikle lise öğrenimin en önemli unsurlardan biri de hayatımıza dair birçok kararın bu süreçte alınacak olmasıdır. Bu kararlardan biri de kişinin ileride ne olacağı, buna bağlı olarak da aslında ne okumak istediğidir. Mevcut liselerde öğrencinin ilgi, istek ve yönelimleri dikkate alınmadan alan seçimleri yapılırken Çözüm Temel Lisesinde yapılacak takip ve anketler sonucunda velilerinde görüşü alınarak öğrencilerimiz doğru alana yönlendirilecektir. Uygun olan seçim kişiyi başarılı olacağı mesleğe yönlendireceği için Çözüm Temel Lisesi bu konuya büyük önem vermektedir.

Ayrıca diğer önemli hususu da belirtmek isterim; Devletimiz Temel Lise öğrencilerimize öğrenim teşviki vererek velilerimize destek olmaktadır. Ekonomik anlamda velilerimiz zorlanmadan çocuklarını özel okulda okutma imkânına sahip olacaklardır. Eğitimin kalitesini yükseltmek adına ülkemizde yeni ve güzel bir dönem başlamıştır. Hem ülkemiz için hem de Serik için hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.'' 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi