Belediye Başkanı Çalık Almanya ziyareti ile ilgili olarak; ''Serik'in vizyonunu mutlaka değiştirmeliyiz, Almanya gezisi olumlu geçti'' dedi.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri ve Serik basınını temsilen Serik Postası'ndan gazeteci Namık Kemal Kılınç'tan oluşan Serik Heyeti 4 günlük 4 günlük Almanya seferini tamamlayarak Serik'e döndüler. Almanya'ya yapılan gezide Serik için önemli bilgi alış verişi gerçekleştirildiği ve Serik için gezinin büyük katkısı olduğu belirtildi. Almanya gezisinin amacına uygun olarak, kardeş belediye ve Serik'te üretilen çiftçi mallarını Almanya'ya pazarlamak ve Almanya da bulunan Türk-Alman İşadamlarının Serik'e yatırım yapmaları için görüşmeler yapıldı.

Almanya gezisinin ilk gününde heyet Würzburg şehrinde dünyaca ünlü şehir plancısı Würzburg  Üniversitesi Prof. Dr. Martin Schırmer ile bir görüşme yaptı. Burada Schırmer bir şehrin nasıl kurulduğunu projelerle heyete anlattı.  Prof. Dr. Martin Schırmer önümüzdeki aylarda üniversiteden 40 öğrencisiyle Serik'e gelerek Serik'te yeniden şehir planlama çalışması yapacaklar. Buradaki görüşmenin ardından Almanya'nın Stadtführer Schweinfurt Belediyesiyle kardeş belediye ve ticari ilişkiler görüşmesi yapıldı. Buradaki görüşmeye Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Başkan Çalık, Stadtführer Schweinfurt Belediye Başkanı Sebastian Remele'ye Serik'in tarihçesini bölgenin durumu anlattı. Başkan Çalık'ın özellikle Stadtführer Schweinfurt belediye başkanıyla Almanca konuşması  dikkat çekerken kardeş belediye çalışmaları için önümüzdeki aylarda Serik'e geleceklerini belirten belediye başkanı Türkiye'nin son yıllardaki gelişmelerini çok iyi takip ettiklerini, kendi bölgelerindeki Türklerin olduklarını özellikle Türkiyespor'u takip ettiklerini Belek bölgesinin çok iyi bildiklerini belirttiler. Toplantının ardından Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık Sebastian Remele'ye yörük poşusu hediye etti. Daha sonra hep beraber şehir ziyaret edildi. Şehirdeki yapılaşma incelendi. Ardından Manheim şehrine geçen heyet burada ilk olarak güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapan  Kaco New Energy şirketinde tesislerinde incelemelerde bulunuldu. 

 

Serik'in Tarım Ürünlerini Almanya'ya Pazarlanması

Almanya ziyaretinin devamında  Manheim şehrinde faaliyet gösteren Türk gıda şirketi  BAKTAT'da Serik'in çiftçi mallarını Almanya'ya pazarlanması için şirket yetkilileriyle görüşmeler yapıldı. Şirketin sahibi Mustafa Baklan Çorum'dan 1986 yılında Manheim' geldiklerini ve burada kurdukları şirketle başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın 50 ülkesine Türkiye'den ihracat yaptıklarını marketçilikle başladıkları  bu işte  şimdi Almanya'nın en önde gelen firmalarının biri olduklarını Çorum, Gemlik, Akhisar'da fabrikalarını olduklarını belirtti.  Önümüzdeki günlerde Serik'e geleceklerini ve burada bulanan Alman ve Türk İşadamlarını Serik'e getireceklerini, Serik'te yatırım yapabileceklerini belirtti.

 

Serik heyeti daha sonra  yaptıkları görüşmelerini ardından Berlin şehrini ziyaret ettiler. Heyet burada iki gün boyunca şehrin planlamasını şehirde bulunan meydanları trafiğin nasıl çalıştığını yeni bir şehrin nasıl kurulduğuyla ilgili Berlin'de bilgi alış verişi yapıldı. Burada  Titanic otellerinin sahibi Muzaffer Aygün, Antalya'da yatırım yaptıklarını  Serik'i çok iyi bildiklerini Serik'te  yeni yatırımlar yapacaklarını  belirtti. Geziyle ilgili olarak Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Serik açısından iyi bir gezi olduğunui  Almanya ile Serik arasında bilgi alış verişinde bulunulduğunu belirtti.

 

''Hem Turizm Hem Tarımla Almanya Pazarında Söz Sahibi Olmak İstiyoruz''

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise Almanya ziyareti ile ilgili olarak şunları söyledi; ''Serik dünyanın en gözde turizm ve tarım kenti. Tarımıyla da Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri. Antalya'da üretilen ürünün üçte biri Serik'te üretiliyor. Bizde çiftçinin malının daha pazarlanması için Almanya da görüşmeler yaptık. Biz Almanya'daki Türk ve İşadamlarını Serik'e davet ettik. Belediye Başkanı olarak buradan Serik'e gelecek İşadamlarını her türlü desteği vereceğiz. Amacımız ilçemizin ufkunu açmak. Hem turizm hem tarımla Almanya pazarında söz sahibi olmak istiyoruz.  Bunun için belediye başkanı olarak her konuda çalışmalara hazır olduğunu belirten Çalık Türkiye ve Avrupa da ilçemize yatırım yapanlar yakın gelecekte karşılığını çok daha fazla alacaklardır. Ayrıca 10 Ekim 2014 günü Serik'te birinci Uluslararası Serik Tarım Paneli yapacağız. Bu panele Manheim şehrinde bulunan Türk İşadamları ve Alman İşadamları katılacak. Bu Almanya gezisi  Serik için olumlu geçti. Kazanan Serik Tarımı ve Turizmi olsun.''

Almanya'ya giden Serik heyetinde Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Meclis üyeleri Ramazan Etli , Mithat Küçük, Recep Büyükgebiz, Cevriye Yüce, Pınar Çağlıyurt ve Ayşegül Serdar katıldı. Almanya gezisinde heyete öncülük eden Würzburg da yaşayan gazeteci Doktor Latif Çelik ve Berlin de Kültür ve Turizm Bakanlığında görevli  müşavir Tahsin Yılmaz katıldı. Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi