SALI Sanayici ve işadamları Grubu'nun bu haftaki konuğu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türel, göreve geldiği andan itibaren hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri hakkında Salı Grubu üyelerine bilgi verdi. Toplantı öncesi Başkan Türel'in hizmetteki bir yılı kesilen pastayla kutlandı.

Salı Grubu'nun bir önceki toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı öncesi 27 Mart 2014 tarihinde katıldığını hatırlatan Başkan Türel, "Şimdi 31 Mart 2015. 1 yıl, bir gün gibi geçti. Bu sürede Antalya'da birçok işi hareketlendirdik, başlattık, hatta bir kısmını tamamladık. En son Elmalı'da asfalt plentinin açılışındaydık. Bir tane Manavgat'a, bir tane Elmalı'ya kurduk. Türkiye'de ilk defa ilçelerde asfalt plenti kuran Büyükşehir Belediyesi biz olmuşuz. Elmalı'da eskiden DSİ'nin yaptığı kapalı devre sulama sistemini artık belediyeler yapar hale geldi. Bundan birkaç sene önce biri çıkıp bana belediye Elmalı'da 5 bin dekar alanı sulayacak kapalı devre sulama sistemi yapacak deseydi bu adam hayal görüyor derdim" diye konuştu.

 

SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Büyükşehir Belediyesi'nin daha 1 yılını bile tamamlamamışken çok önemli projeleri başlatıp bitirdiğini söyleyen Türel, "Onlarca senedir sorun haline gelmiş, hep konuşulmuş ama çözülememiş sorunları çözdük ve çözüyoruz. Bunlardan biri de Akseki'nin su sorunu. 30 senedir su sorunundan bahsedilir. Seçimden önce söz verdim 6 ayda çözeceğim dedim, ama millet inanmadı, dalga geçti. 5.5 ayda inşaatı bitti. Şimdi Akseki'nin 30 senelik su sorununu çözdük" şeklinde konuştu.

 

RAYLI SİSTEM İLERLİYOR

Geçen dönemden bekleyen ve yarım kalan projelerin yeni dönemde işlerin daha hızlı yürütülmesine imkan tanıdığını belirten Türel, sözlerine Expo ve G20'nin Antalya'da yapılıyor olmasının önemine dikkat çekerek devam etti. "15-16 Kasım'da Obama'dan Putin'e ve Merkel'e kadar herkes burada olacak" diyen Türel, "Geçtiğimiz pazartesi günü Ankara'da Ali Babacan'ın başkanlığında benim de katıldığım bir toplantı oldu. Hazırlıkları gözden geçirmek için toplandık. Expo ile ilgili Antalya'ya havaalanı bağlantısıyla beraber 16 km yeni bir raylı sistem ekliyoruz. Artık yerli veya yabancı turist çağdaş şehirlerde olduğu gibi uçaktan indiğinde kent merkezine raylı sistemle ulaşabilecek. Bunun yanında şimdi 3'üncü etap raylı sistem çalışmasına başladık. Üçüncü etap da yaklaşık 16 km olacak. Eski Varsak Belediyesi'nin yanından başlayacak ve Uygulama Hastanesi'nin orada son durak yapacağız" diye konuştu.

 

SİNEMA KENTİ OLACAK

Boğaçayı, Kepezaltı Kentsel Dönüşüm ve Konyaaltı Sahil projeleri gibi Antalya'nın vizyonunu değiştirecek projelerin yurtdışında anlatılarak yatırımcıları Antalya'ya çekmek istediklerini aktaran Türel, hayata geçirecekleri film platosuyla da Antalya'yı Los Angeles gibi sinema şehri yapacaklarını kaydetti. Boğaçayı Projesi'yle birlikte Antalya'ya dünyadaki en büyük film platolarını yapan firmaları çekmek suretiyle Antalya'yı adeta Los Angeles gibi bir sinema şehri yapmak istediklerini vurgulayan Türel, "Gerekli görüşmeler yapıldı. Bir sinema teşvik kanunu bakanlıkta hazır. Antalya'yı, dünyadaki en önemli film prodüktörlerinin gelip çekim yapabileceği bir şehir haline getirmek istiyoruz. Harry Potter neden burada olmasın" dedi.

Editör: Haber Merkezi