EMEKLİ öğretmen Hikmet Özkaya, atık kâğıtları kullanarak yaptığı 16'ncı kişisel sergisini EXPO 2016 Antalya Ajansı fuayesinde açtı.

Serginin açılışını EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Şuiçmez ve sanatçı Hikmet Özkaya birlikte yaptı. Serginin hayırlı olması dileğinde bulunan Suiçmez, görsel güzelliğinin yanı sıra, kâğıtların kullanılması sonucu yapılan tabloların yer aldığı serginin EXPO 2016 Antalya Ajansı'nda açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Toplumda çok fazla kâğıt israfı olduğunu belirten Hikmet Özkaya ise, "Kâğıtların yapımında ağaçlar kullanılıyor. Bizlerin bilinçsiz davranışları ve israfı ise ormanlarımızın yok olmasına neden oluyor. Buna dikkat çekmek için böyle bir sergi açtım" dedi.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Suiçmez, Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu ve Hikmet Özkaya birlikte açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi.

Sanatçı Özkaya Expo 2016 Antalya için özel olarak tasarladığı şakayık, çocuk ve kelebeklerin bulunduğu tabloya hayal bahçesi adını verdiğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi