Titanic Otelleri Avrupa Pazarlama Direktörü Zeki Turgay; ''Krizlerle uğraştığımız için kriz yönetimini biliyoruz. Bizim için artık kriz olmazsa normal saymıyoruz.''

Aygün Ailesi'nin sahibi olduğu Titanic Otelleri ayrıca Hasır Restoran gurubunun üst düzey yöneticileri Titanic Otelleri Avrupa Pazarlama Direktörü Zeki Turgay ve Titanic Deluxe Berlin Otel Genel Müdürü Gökhan Kaptan ile Berlin'de Türk Turizmini konuştuk. Hem Antalya hem Almanya olarak Avrupa da gastronomi ve otelcilik hizmetlerinde üstün başarılar sergilediklerini belirten Turgay ile Kaptan, Türk Bayrağı'nı her yerde dalgalandırmaya devam edeceklerini ifade ediyor.

Titanic Otelleri Avrupa Pazarlama Direktörü Zeki Turgay hizmetlerini ve başarılarını şöyle anlattı: ''Avrupa'daki otellerle ilgileniyorum. İki tane otelimizi açtık. Bir tanesi 3 bir tanesi 5 yıldızlı. 4 yıldızlı otelimizi de bu sene sonunda açacağız. 3 yıldız 226 oda, 5 yıldızımız 208 oda, 4 yıldızımız da 296 oda. Berlin de aşağı yukarı oda kapasitemiz 820 bu da bin 600 yatağa tekamül ediyor. Berlin gibi bir metropol de (Anakent) bir Türk ailenin başarısı Titanic gurubu olarak Aygün ailesinin başarısı ölçülmez. 40 senedir burada hizmet vermişler. Gastronomi de en iyisi biziz. Diplomatlardan tutun herkes bizden yemek yiyor. Neden? Türk restoranıyız. Bir kere Türk örf ve adetlerine göreyiz. Müslüman olmamız. En önemlisi Müslümanlara yönelik olması mesela bize helal et var.

A Milli Basketbol takımının Titanic Deluxe Berlin Otel'de konaklayacağını hatırlatan Turgay, ''Altımızda clabımız var. Clab Berlin'deki en iyi steck haus. Berlin de her yerdeyiz. Hasır restoranlarımız var. Buna Titanic Otel değil Aygün gurubu olarak bakıldığı zaman bizim başarılarımız tartışılmaz. Biz burada bayrak taşıyıcısıyız. Yani biz kendimiz Türk Bayrağımızla gurur duyduğumuz için her tarafta Türk bayrağı olmasına dikkat ediyoruz. Buna karşılık 3-11 Eylül 2015 arası A Milli Basketbol takımı bizde konaklayacak. Bu bizim için önemli ve gurur kaynağı. Onları burada misafir etmek, maçlarına gitmek, destek olabilmek önemli. Berlin de yaklaşık 400 bin Türk var. Bu bizim için çok önemli bu potansiyeli kullanmamız lazım. Arap ülkeleri geldiği zaman yaz aylarına geliyor. Berlin genelinde yaz aylarında bir düşüş yaşanır. Neden? Onlar yurt dışına tatile gidiyor. Doğal olarak bizim potansiyel müşterimiz olan üst düzey yönetici ciolar Türkiye'deki bizim otellerimize gidiyor. Yeni projelerimiz devam ediyor. İnşallah 2016 da Bodruma açacağız. Devamlı gelişiyoruz. Hele Avrupa da Türk olmak burada bunları başarmak ve Almanya'nın göbeğinde olmamız çok önemli.

Türk turizmine baktığımız zaman şöyle; bizler sokak satışını biliyoruz. Avrupalılar bunu bilmez. Bizler işi koparttığımız için başarılıyız. Bizler her yerdeyiz. Rusya da, Kazakistan da İsveç'te İsviçre de Balkanlar da biz barız. Türkler her yere gittiği için aktif pazarlama satışa yöneldiği için başarılıyor. Cesuruz, girişimcilik cesaret ister risk almazsanız kazanamazsınız. Yurtdışındaki başarı neden? Krizlerle uğraştığımız için kriz yönetimini biliyoruz. Bizim için artık kriz olmazsa normal saymıyoruz. Avrupa'nın bizi kösteklemek istediği tek konum var o da turizm. Neden ispanya ve Yunanistan gerilerle Türkiye de artış var? Bu çok önemli bu bizdeki personellerin kalifiye olmasından başarıyoruz. Türk'ün kıvrak zekası var. Hizmet derseniz, misafirperverliğimiz dünyaya yayılmış. Bizden daha iyi bu işi yapan yok. Dönüp kendi gurubumuza gelirsek neden iyiyiz? Gastronomiden geliyoruz. Hem damak tadı hem konaklama tadımız var. Soğan kemeyi bilmeyen yenmek yapamaz. Biz bu işin mutfağından geldiğimiz için kolay. Avrupa için zor bizim damak tadımızı misafirperverliğimizi yakalayacak sonra başarılı olacak. Biz bunları yakaladık''


 

Editör: Haber Merkezi